Στέρεα υλικά:
• 1 φλ. καλαμποκάλευρο ολικής άλεσης
• 1 φλ. αλεύρι ντίνκελ ολικής άλεσης
• 2 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
• 1 κ.γ. αλάτι κοφτό
• ½ κ.γ. κοφτό σόδα
• 1 φλ. φρέσκια μοτσαρέλα ή φέτα σε κύβους ή και τα δύο
• 1 πράσινη πιπεριά
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 κολοκυθάκι
• λίγο βρασμένο καλαμπόκι
Υγρά υλικά:
• 3 μεγάλα αυγά
• 1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
• 1 κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι
• 1 φλ. γάλα αμυγδάλου
• 2 κ.σ. κατσικίσιο βούτυρο
Eκτέλεση:
Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200˚ C στις αντιστάσεις και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 24 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στέρεα υλικά.
Προσθέτουμε το τυρί, τα λαχανικά και το καλαμποκάλευρο.
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί, αδειάζουμε την μπομπότα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στην τελευταία κάτω σχάρα για 25-30′ μέχρι να ροδίσει καλά και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.