XTEMOS ELEMENT
CAROUSEL OF PRODUCTS
ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ ΛΕΥΚΟ (1kg)
Αλεύρι ζέας λευκό βιολογικής γεωργίας από την διατηρητέα αβελτίωτη τοπική ποικιλία του αγροκτήματος «Triticum dicoccum Dilofos», εγγεγραμμένη στον Εθνικό Κατάλογο Σιτηρών μετά από πολύχρονο αγώνα.
Συστατικά: Aλεύρι σίτου βιολογικής γεωργίας
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία.
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Έρευνα του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Το αλεύρι ζέας του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου σύμφωνα με έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) έχει αποδεδειγμένα την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ (που διατηρούνται και μετά το ψήσιμο!) που έχει καταγραφεί διεθνώς σε σιτηρά την τελευταία 20ετία!
Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο.
Με περιεκτικότητα που ξεπερνάει το 1 γραμμάριο φαινολών ανά κιλό (επίπεδα δόσης «φαρμακευτικού προϊόντος»), οι παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου αποδείχτηκε ότι περιείχαν έως και τριπλάσια ποσότητα φαινολών σε σχέση με αντίστοιχα σιτηρά από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.
Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.
Διατροφικά οφέλη
-Πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου κα ψευδαργύρου.
-Πλούσια πηγή βιταμινών
-Πλούσια πηγή λυσίνης.
Για περισσότερες συνταγές σχετικά με το αλεύρι ζέας πατήστε εδώ
εδώ ,
εδώ
εδώ
εδώ
και εδώ
ΑΛΕΥΡΙ ΜΟΝΟΚΟΚΚΟΥ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ (1kg)
Αλεύρι μονόκοκκου ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας από την αβελτίωτη τοπική ποικιλία Καπλουτζάς (η μοναδική διασωθέντα ελληνική ποικιλία μονόκοκκου στην Ελλάδα).
Συστατικά: Αλεύρι σίτου ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία.
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Έρευνα του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Το αλεύρι μονόκοκκου ολικής του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου σύμφωνα με έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) έχει αποδεδειγμένα την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ (που διατηρούνται και μετά το ψήσιμο!) που έχει καταγραφεί διεθνώς σε σιτηρά την τελευταία 20ετία!
Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο.
Με περιεκτικότητα που ξεπερνάει το 1 γραμμάριο φαινολών ανά κιλό, οι παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου αποδείχτηκε ότι περιείχαν έως και τριπλάσια ποσότητα φαινολών σε σχέση με αντίστοιχα σιτηρά από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.
Η έρευνα ανέδειξε ότι ο σπόρος, το αλεύρι και το ψωμί από αλεύρι μονόκοκκου ολικής άλεσης από την γηγενή τοπική ποικιλία του αγροκτήματος περιείχε την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκυλορεσορκινόλες (μία κατηγορία πολυφαινολών) (455-1148 mg/kg), δηλαδή σε επίπεδα δόσης «φαρμακευτικού προϊόντος», ενώ οι ουσίες αυτές απουσίαζαν τελείως από το λευκό αλεύρι και το συμβατικό ψωμί από λευκό αλεύρι.
Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.
Έρευνα του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Έρευνα του τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που έγινε το 2023 ανέδειξε την υψηλή διατροφική αξία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των παραδοσιακών ελληνικών ποικιλιών σιταριού που καλλιεργούνται και διασώζονται στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα άλευρα που προέρχονταν από τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων (δηλαδή αυτών του αγροκτήματος Αντωνόπουλου) είχαν υψηλότερη σύσταση σε μικροθρεπτικά συστατικά (όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ασβέστιο), φαινολικές ουσίες και μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από τα εμπορικά συμβατικά δείγματα αλεύρων δίκοκκου σιταριού που εξετάστηκαν για λόγους σύγκρισης.
Συγκεκριμένα, το αλεύρι μονόκοκκου ολικής άλεσης του αγροκτήματος Αντωνόπουλου, εκτός από την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (16,62%), παρουσίασε και την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φαινολικά οξέα (19,14 μg/g αλεύρου) σε σύγκριση με το ραφιναρισμένο αλεύρι δίκοκκου σιταριού του εμπορίου που είχε την χαμηλότερη περιεκτικότητα σε φαινολικά οξέα (5,92 μg/g αλεύρου).
Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.
Διατροφικά οφέλη
-Πλούσια πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, χαλκού, μαγγανίου, μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου, ασβεστίου και καλίου.
-Πλούσια πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου,στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και στη μείωση της χοληστερόλης.
-Πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β.
-Πλούσια πηγή πρωτεΐνης.
-Πλούσια πηγή λυσίνης.
XTEMOS ELEMENT
CAROUSEL OF POSTS
12
Φεβ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΥΣΗΣ® 2024 ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
Νέα βράβευση για το αγρόκτημα Αντωνόπουλου από τον μεγαλύτερο παγκόσμιο οργανισμό για την ελληνική γεύση GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GT...
21
Δεκ
Πανετόνε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά για 2 πανετόνε:
Υγρά υλικά:
250 γρ. βούτυρο λιωμένο ...
18
Δεκ
Συμμετοχή στην εκπομπή Αντιθέσεις στο Κρήτη TV
Συμμετοχή του κ. Γιώργου Αντωνόπουλου στην εκπομπή Αντιθέσεις στο Κρήτη TV με καλεσμένο τον κορυφαίο ομότιμο καθηγητή Γεωφυσικής ...
06
Δεκ
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Gingerbread cookies με αλεύρι ζέας
Υλικά για τα μπισκότα (για 2 δόσεις):
450 γρ.αλεύρι ζέας ολικής(κοσκινισμένο)
115 γρ. βούτυρο, σ...
XTEMOS ELEMENT
CAROUSEL OF POSTS ALTERNATIVE
12
Φεβ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΥΣΗΣ® 2024 ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
Νέα βράβευση για το αγρόκτημα Αντωνόπουλου από τον μεγαλύτερο παγκόσμιο οργανισμό για την ελληνική γεύση GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GT...
21
Δεκ
Πανετόνε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά για 2 πανετόνε:
Υγρά υλικά:
250 γρ. βούτυρο λιωμένο ...
18
Δεκ
Συμμετοχή στην εκπομπή Αντιθέσεις στο Κρήτη TV
Συμμετοχή του κ. Γιώργου Αντωνόπουλου στην εκπομπή Αντιθέσεις στο Κρήτη TV με καλεσμένο τον κορυφαίο ομότιμο καθηγητή Γεωφυσικής ...
XTEMOS ELEMENT
CAROUSEL OF CATEGORIES
XTEMOS ELEMENT
CAROUSEL OF BRANDS
XTEMOS ELEMENT
CAROUSEL OF BANNERS
XTEMOS ELEMENT
INFOBOX CAROUSEL
XTEMOS ELEMENT
INSTAGRAM CAROUSEL
You need to upload your images manually to the element if you want to load them from your website. Otherwise you will need to connect your real Instagram account via API.