Συνταγές

Χορτόσουπα με ταχίνι και πλιγούρι

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

Yλικά:

3 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια

3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 πράσα, ψιλοκομμένα

3 καρότα, κομμένα σε μικρά κομμάτια

1 ματσάκι σέλινοή 4 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένο

100 γρ. πλήρη ντοματοπολτό

100 γρ. πλιγούρι πτισάνης

χυμός από 1-2 λεμόνια

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. ταχίνι

Εκτέλεση:

Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.  

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και ζεστό νερό ίσα ίσα να καλύψει τα λαχανικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Αντί για νερό εάν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό λαχανικών.

 Ρίχνουμε το πλιγούρι πτισάνης και αφού πάρει μια βράση το φαγητό το σβήνουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο για 15-20 λεπτά  (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό).

Σε ένα μπόλ χτυπάμε το χυμό λεμονιού με το ταχίνι μέχρι να ενσωματωθούν και προσθέτουμε λίγο λίγο από το ζουμί της σούπας μέχρι να ζεσταθεί το μίγμα. Όταν είναι έτοιμο το ρίχνουμε μέσα στη σούπα και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Back to list