ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΠΤΙΣΑΝΗΣ (500g,1kg)
Αλεύρι ολικής άλεσης πτισάνης
από τοπική γηγενή ποικιλία κριθαριού βιολογικής γεωργίας
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Το κριθάρι (Hordeumvulgare) είναι ένα δημητριακός καρπός και αποτελεί ένα από τα πρώτα δημητριακά που καλλιέργησε ο άνθρωπος.
Διατροφικά οφέλη του κριθαριού
- Οι β-γλυκάνες που περιέχει βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδα στα πλαίσια ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου
- Συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη
- Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους
- Πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κυρίως B1 και Β3
- Πλούσια πηγή μαγνησίου, σεληνίου, καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, νατρίου, φωσφόρου, μαγγανίου, ψευδάργυρου και πυριτίου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία του κριθαριού πατήστε εδώ
Πως μπορώ να το καταναλώσω;
Μπορείς να εντάξεις το αλεύρι πτισάνης στις συνταγές σου κατά την παρασκευή κριτσινιών, παξιμαδιών, κριθαροκούλουρων, μπισκότων, ψωμιού, κέικ, σε κρέπες και γενικά σε οποιαδήποτε γλυκιά ή αλμυρή ζύμη.
Κωδικός προϊόντος:
109
Κατηγορία: ΑΛΕΥΡΑ
Σχετικά προϊόντα
ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΖΕΑΣ (1kg)
Αλεύρι ζέας ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας από την διατηρητέα αβελτίωτη τοπική ποικιλία του αγροκτήματος «Triticum dicoccum Dilofos», εγγεγραμμένη στον Εθνικό Κατάλογο Σιτηρών μετά από πολύχρονο αγώνα.
Συστατικά: Aλεύρι σίτου ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία.
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Έρευνα του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Το αλεύρι ζέας ολικής του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου σύμφωνα με έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)έχει αποδεδειγμένα την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ (που διατηρούνται και μετά το ψήσιμο!) που έχει καταγραφεί διεθνώς σε σιτηρά την τελευταία 20ετία!
Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο.
Με περιεκτικότητα που ξεπερνάει το 1 γραμμάριο φαινολών ανά κιλό, οι παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου αποδείχτηκε ότι περιείχαν έως και τριπλάσια ποσότητα φαινολών σε σχέση με αντίστοιχα σιτηρά από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.
Η έρευνα ανέδειξε ότι ένα κιλό ψωμί από αλεύρι ζέας ολικής άλεσης από τη διατηρητέα τοπική ποικιλία του αγροκτήματος «Triticum dicoccum Dilofos» μπορεί να περιέχει έως και μισό γραμμάριο από βιοδραστικές αλκυλορεσορκινόλες, δηλαδή σε επίπεδα δόσης «φαρμακευτικού προϊόντος».
Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.
Ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών
Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών, η τιμή των αντιοξειδωτικών-πολυφαινολών για το αλεύρι ζέας ολικής του αγροκτήματος Αντωνόπουλου είναι 1368 mg/Κg!
Η τιμή των 1368 mg/Kg για το αλεύρι ζέας ολικής του αγροκτήματος Αντωνόπουλου είναι εξαιρετικά υψηλή και δεν υπάρχει αντίστοιχή του σε άλευρα και προϊόντα δημητριακών στο εμπόριο.
Η ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών έρχεται να επιβεβαιώσει τα σημαντικά αποτελέσματα της έρευνας της Φαρμακευτικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) που έγινε το 2020, η οποία μελέτησε τις αβελτίωτες ποικιλίες του αγροκτήματος και κατέδειξε την υψηλή τους περιεκτικότητα σε φαινόλες.
Δείτε εδώ την ανάλυση
Διατροφικά οφέλη
-Πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου κα ψευδαργύρου.
-Πλούσια πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου,στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και στη μείωση της χοληστερόλης.
-Πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β.
-Πλούσια πηγή λυσίνης.
Για περισσότερες συνταγές σχετικά με το αλεύρι ζέας ολικής πατήστε εδώ
εδώ
εδώ
εδώ
και εδώ
ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία και οφέλη του καλαμποκιού πατήστε εδώ