Πού διαφοροποιούμαστε

Παραδοσιακές και παμπάλαιες ποικιλίες

Επιμένουμε στην καλλιέργεια μόνο γηγενών, παραδοσιακών και παλαιών, χαμένων στην ιστορία ποικιλιών που έχουν διατηρηθεί από γενιά σε γενιά. Οι ποικιλίες αυτές με την πάροδο χιλιάδων ετών ανέπτυξαν μια σειρά από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, άμεσα συνδεδεμένα με τις παραδοσιακές πρακτικές και τις περιβαλλοντικές κλιματολογικές συνθήκες. Αυτό είχε ως συνέπεια εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα που αποτελέσαν τη βάση της διατροφής για πολλές διαφορετικές κοινωνίες  και διατηρήθηκαν ως τις μέρες των προγόνων μας.

Το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ αναβιώνει πολλά είδη ντόπιων σπόρων που κινδυνεύουν από γενετική διάβρωση και εξαφάνιση, ακολουθώντας πάντοτε μεθόδους βιολογικής γεωργίας. Μερικές μάλιστα  καλλιέργειες είχαν εκλείψει για δεκαετίες ολοκληρωτικά και χρειάστηκε σοβαρή και σε βάθος επιστημονική έρευνα και σειρά πειραμάτων στο χωράφι: όπως φαγόπυρο, λιναρόσπορο, κεχρί, ασπρίτσα, δίκοκκο, μονόκοκκο κ.α..

Νέο σαν παλιό. Άγνωστο σαν από πάντα οικείο

Χρησιμοποιούμε πολύ παλιούς σπόρους, κατάλληλους για το συγκεκριμένο έδαφος, το περιβάλλον και το μικροκλίμα της περιοχής, που έχουν επιλεγεί ανάμεσα από εκατοντάδες άλλους. Σπόροι συμφωνίας Θεού, Φύσης και αγρότη. Δημιουργία που υπακούει πιστά τους αρμονικούς νόμους της Θείας Δημιουργίας σε μια εξελικτική πορεία χιλιάδων ετών.

Εφαρμόζουμε παλιές καλλιεργητικές πρακτικές με σύγχρονα μηχανήματα, δίνοντας ζωή ξανά σε ποικιλίες εγκαταλελειμμένες από την εντατική γεωργία και την αγροτική  βιομηχανία, που στοχεύει μόνο στο κέρδος.

Καθετοποίηση παραγωγής

Παράγουμε οι ίδιοι την πρώτη ύλη, ελέγχοντας όλα τα στάδια εξονυχιστικά και απόλυτα. Μεταποιούμε επίσης σε ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις με πιστοποιημένες διαδικασίες ελέγχου, διασφαλίζοντας υψηλές προδιαγραφές ποιότητας μέχρι το ράφι.

Συμμετοχή σε συνέδρια

Ομιλία του κ.  Αντωνόπουλου Γιώργου σε συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων  με θέμα “Silver Tourism, Mediterranean Diet and Experience Wellbeing”.

Καινοτομία, η συνεχής αναζήτηση

Δημιουργούμε καθημερινά και διαρκώς βιολογικά προϊόντα που ικανοποιούν τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητας, μοναδικής διατροφικής αξίας καθώς και απόλυτης συμβατότητας με τον ανθρώπινο οργανισμό. Συνεισφέρουμε με αυτόν τον τρόπο  στην αρμονία ψυχής, σώματος και πνεύματος, με σημαία την πρωτοπορία που σημαίνουν για την ελληνική διατροφή τα προϊόντα «Ζέας», τα προϊόντα «Πτισάνης» και τα προϊόντα «Τουταγχαμών».

Καλοσύνη από το χωράφι, μέχρι την ευεξία

Όλα τα προϊόντα μας επιφέρουν πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, διατηρώντας τον πλούτο των ιδιοτήτων των πρώτων υλών στο ακέραιο έως και την πρώτη πηρουνιά! Ειδικά όμως τα «Ζέας», «Πτισάνης» και «Τουταγχαμών» είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στο αίσθημα πληρότητας και κορεσμού συμβάλλοντας στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους. Περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία (μαγνήσιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, ασβέστιο). Ακόμη διαθέτουν υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, που υποστηρίζουν  την πρόληψη και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του διαβήτη.

Πρωτεργάτες στη Βιολογική καλλιέργεια

Είμαστε πολλά χρόνια στο χώρο της Γεωργίας (από το 1985) και από τους πρώτους στην Βιολογική Γεωργία στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως αντέχουμε γιατί μαθαίνουμε από τα λάθη μας, πως δουλεύουμε σκληρά και επιμένουμε να διατηρούμε την πρώτη γραμμή ποιότητας σε ό,τι κάνουμε και παράγουμε.

Σημαντικές συνεργασίες

Στην διάρκεια της ιστορίας μας συνεργαστήκαμε με πληθώρα εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιστημονικές ομάδες, προσφέροντας με το δικό μας τρόπο το πολύτιμο υλικό για την Γνώση που προχωράει τον κόσμο και διευρύνει ορίζοντες για τις επόμενες γενιές.

Η διαδικασία παραγωγής μας

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΠΟΡΩΝ
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ & ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ
ΔΙΑΝΟΜΗ