4 βραβεία γεύσης για το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου στο DUBAI International Taste Awards 2022
4 βραβεία για το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου

4 στα 4 βραβεία γεύσης για το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου  στο DUBAI International Taste Awards 2022

Ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός Dubai International Taste Awards, βραβεύει με κριτήρια τη γεύση και την ποιότητα.

Την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου 2022 στο Ντουμπάι, γευσιγνώστες διεθνούς κύρους και αναγνώρισης στον κόσμο της γαστρονομίας, αξιολόγησαν  προϊόντα μέσα από μια «τυφλή» διαδικασία γευσιγνωσίας, και βράβευσαν τα καλύτερα εξ’ αυτών.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από σημαντικά ονόματα στο χώρο των ποιοτικών τροφίμων από όλο τον κόσμο, με διεθνή αναγνώριση.

Μεταξύ αυτών:

– Η Trisha Henault, pastry chef στο Bulgari Resort, Dubai,

– O Μεξικανός Josè Carlos Sierra Garcìa, πολύ γνωστός chef de Cuisine των Four Seasons, Marriott, Oberoi Hotels και Jumeirah Hotels.

O Gareth Haggerty, υποψήφιος για Σεφ της χρονιάς δύο φορές και νικητής του Healthy Restaurant το 2018.

Από την Αίγυπτο ο Mai Moawa.

– Ο Ιταλός Andrea Fioravanti του φημισμένου ξενοδοχείου Relais & Châteaux Lord Byron στη Ρώμη.

– Από την Ιταλία η Linda Angel Pelu με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και ολιστική γνώση των ιστορικών, πολιτιστικών και ανθρωπολογικών ριζών των τροφίμων, διατήρηση και ανάδειξη της υλικής και άυλης κληρονομιάς.

– O Έλληνας Ηλίας Δουλάμης , Executive Chef στα  Hyatt Hotels Corporation  και Conrad Dubai.

– Ο Fayyad Elzioud, κριτής στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας.

– O  Basel Abboud διευθυντής σε ξενοδοχεία παγκόσμιας κλάσης όπως το Stella Di mare στο Dubai.

– O Φινλαδός chef Matthijs Stinnissen του φημισμένου εστιατορίου Boca.

– Η chef Trisha Henault, μία από τις καλύτερες chef κάτω των 30 ετών από την Caterer Middle East

– O Howard Ko, γνωστός executive chef του αναγνωρισμένου ασιατικού εστιατορίου στο Ντουμπάι CÉ LA VI Dubai.

Το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, συμμετείχε στα DUBAI International Taste Awards 2022, με τέσσερα (4) προϊόντα  και τιμήθηκε με αντίστοιχα τέσσερα (4) βραβεία: Ειδικότερα, τα βραβεία για το 2022 είναι:

  1. Πλήρης τοματοπολτός με GOLD AWARD
  2. Κοφτό «ΖΕΑΣ», με SILVER AWARD 
  3. Στριφτό «ΖΕΑΣ» με SILVER AWARD  και 
  4. Γκοφρέτα «ΖΕΑΣ» με BRONZE AWARD.

Τα τελευταία 3 προϊόντα «ΖΕΑΣ» που τιμήθηκαν με βραβείο προέρχονται από την διατηρητέα τοπική αβελτίωτη ποικιλία Τriticum dicoccum DILOFOS.

Τα προϊόντα του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου, εκτός από τις διεθνείς γευσιγνωστικές διακρίσεις, χαίρουν εκτιμήσεως και από την Επιστημονική Κοινότητα της χώρας μας. Το ενδιαφέρον τους ξεκινά από την ποιότητα των προϊόντων, περνά στην αναζήτηση των σπόρων, την πρωτοποριακή και συγχρόνως παραδοσιακή καλλιέργεια και τέλος στην έρευνα για τις ευεργετικές επιπτώσεις στον οργανισμό. Έτσι, το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου έχει αναπτύξει μία συνεργατική σχέση με Ελληνικά Πανεπιστήμια, με προεξέχουσα αυτή του Πανεπιστημίου Πατρών, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Μ. Κορνάρο και την  Ερευνήτρια Αθηνά Θεοδωρακοπούλου.