• ΑΡΧΙΚΗ
  • Προϊoντα
  • ΣΧΕΤΙΚΑ
    • ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
    • ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ
    • ΣΗΜΕΙΑ-ΣΤΑΘΜΟΙ
    • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ ΜΑΣ
    • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ
      • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2020
      • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2021
      • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2022
      • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2024
    • ΕΡΕΥΝΕΣ & ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Aγρόκτημα Aντωνόπουλου Aγρόκτημα Aντωνόπουλου
Search
Menu
Aγρόκτημα Aντωνόπουλου Aγρόκτημα Aντωνόπουλου
βιολογική βρώμη
Click to enlarge
Αρχική σελίδα ΣΠΟΡΟΙ-ΟΣΠΡΙΑ- ΜΠΛΙΓΟΥΡΙΑ ΒΡΩΜΗ
Σίτος Τουταγχαμών για φύτρα
ΣΙΤΟΣ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ
Back to products
μονόκοκκο διλόφου
ΜΟΝΟΚΟΚΚΟ ΔΙΛΟΦΟΥ (500g)

ΒΡΩΜΗ

Add to Wishlist
Κατηγορία: ΣΠΟΡΟΙ-ΟΣΠΡΙΑ- ΜΠΛΙΓΟΥΡΙΑ
Κοινοποίηση

Σχετικά προϊόντα

Γλυκάνισος

ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ (250g)

Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
βιολογικό κεχρί του αγροκτήματος Αντωνόπουλου

ΚΕΧΡΙ (250g)

Κεχρί από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους Το κεχρί είναι ένα ετήσιο ποώδες φυτό και ανήκει στην οικογένεια των Ψευδοδημητριακών. Διατροφικά οφέλη κεχριού
  • Ενδέχεται να συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδα στα πλαίσια ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου
  • Συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους
  • Δεν περιέχει γλουτένη
  • Ιδανική τροφή για παιδάκια καθώς είναι πολύ εύπεπτο
  • Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών
  • Πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κυρίως B3, Β6 και Β9
  • Πλούσια πηγή ασβεστίου και σιδήρου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία του κεχριού πάτησε εδώ Πως μπορώ να το καταναλώσω;
  • Κυρίως χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του ρυζιού(πχ ως γαρνιτούρα με ψάρι ή κρέας, γεμιστές πιπεριές με κεχρί, σπανακοκεχρί, κεχρί με λαχανικά).
Τοποθετούμε μια κούπα κεχρί με 2 κούπες αλατισμένο νερό (γενικά αναλογία 1:2) σε μια κατσαρόλα  και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό του (περίπου 10 min).
  • Μέσα σε σούπες. Δέκα λεπτά πριν βγάλεις τη σούπα σου από τη φωτιά ρίξε το κεχρί.
  • Μέσα σε σαλάτες δες συνταγή εδώ
  • Σαν γλυκός χυλός (κρέμα). Ιδανικό για παιδάκια! δες συνταγή εδώ
  • Συνδύασε το με όσπρια
  • Συνδύασε βρασμένο κεχρί με γιαούρτι, μέλι, σταφίδες και ξηρούς καρπούς. Ιδανικό για όλες τις όλες τις ημέρας και θα σου δώσει ενέργεια
Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
μονόκοκκο διλόφου

ΜΟΝΟΚΟΚΚΟ ΔΙΛΟΦΟΥ (500g)

Σπόρος μονόκοκκου ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας από την  αβελτίωτη τοπική ποικιλία Καπλουτζάς (η μοναδική διασωθέντα ελληνική ποικιλία μονόκοκκου στην Ελλάδα). Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία. Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος   Έρευνα του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ο σπόρος μονόκοκκου ολικής του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου σύμφωνα με έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)έχει αποδεδειγμένα την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ (που διατηρούνται και μετά το ψήσιμο!) που έχει καταγραφεί διεθνώς σε σιτηρά την τελευταία 20ετία! Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο. Με περιεκτικότητα που ξεπερνάει το 1 γραμμάριο φαινολών ανά κιλό, οι παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου αποδείχτηκε ότι περιείχαν έως και τριπλάσια ποσότητα φαινολών σε σχέση με αντίστοιχα σιτηρά από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Η έρευνα ανέδειξε ότι ο σπόρος, το αλεύρι και το ψωμί από αλεύρι μονόκοκκου ολικής άλεσης από την γηγενή τοπική ποικιλία του αγροκτήματος περιείχε την υψηλότερη περιεκτικότητα σεαλκυλορεσορκινόλες (μία κατηγορία πολυφαινολών) (455-1148 mg/kg), δηλαδή σε επίπεδα δόσης «φαρμακευτικού προϊόντος», ενώ οι ουσίες αυτές απουσίαζαν τελείως από το λευκό αλεύρι και το συμβατικό ψωμί από λευκό αλεύρι. Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.   Έρευνα του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Έρευνα του τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που έγινε το 2023 ανέδειξε την υψηλή διατροφική αξία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των παραδοσιακών ελληνικών ποικιλιών σιταριού που καλλιεργούνται και διασώζονται στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα άλευρα που προέρχονταν από τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων (δηλαδή αυτών του αγροκτήματος Αντωνόπουλου) είχαν υψηλότερη σύσταση σε μικροθρεπτικά συστατικά (όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ασβέστιο), φαινολικές ουσίες και μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από τα εμπορικά συμβατικά δείγματα αλεύρων δίκοκκου σιταριού που εξετάστηκαν για λόγους σύγκρισης. Συγκεκριμένα, το αλεύρι μονόκοκκου ολικής άλεσης του αγροκτήματος Αντωνόπουλου, εκτός από την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (16,62%), παρουσίασε και την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φαινολικά οξέα (19,14 μg/g αλεύρου) σε σύγκριση με το ραφιναρισμένο αλεύρι δίκοκκου σιταριού του εμπορίου που είχε την χαμηλότερη περιεκτικότητα σε φαινολικά οξέα (5,92 μg/g αλεύρου). Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ. Διατροφικά οφέλη -Πλούσια πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, χαλκού, μαγγανίου, μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου, ασβεστίου και καλίου. -Πλούσια πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και στη μείωση της χοληστερόλης. -Πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β. -Πλούσια πηγή πρωτεΐνης. -Πλούσια πηγή λυσίνης.   Για περισσότερες συνταγές σχετικά με τον σπόρο μονόκοκκου πατήστε εδώ  και εδώ        
Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
Βιολογική πτισάνη

ΠΤΙΣΑΝΗ (500g)

Πτισάνη από τοπική γηγενή ποικιλία κριθαριού βιολογικής γεωργίας Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους Το κριθάρι (Hordeumvulgare) είναι ένας δημητριακός καρπός και αποτελεί ένα από τα πρώτα δημητριακά που καλλιέργησε ο άνθρωπος. Διατροφικά οφέλη του κριθαριού
  • Οι β-γλυκάνες που περιέχει βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδαστα πλαίσια ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου
  • Συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους
  • Πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κυρίως B1 και Β3
  • Πλούσια πηγή μαγνησίου,σεληνίου, καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, νατρίου, φωσφόρου, μαγγανίου, ψευδάργυρου και πυριτίου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία του κριθαριού πατήστε εδώ Πως μπορώ να καταναλώσω την πτισάνη;
  • Σαν αντικατάστατο του ρυζιού: Βράσε το σπόρο σε νερό για περίπου 50 min
  • Μέσα σε σούπες: Δες Μανιταρόσουπα με πτισάνη συνταγή εδώ
  • Σαν ρόφημα (κριθαρόζουμο): Ένα αναζωογονητικό ρόφημα για χειμώνα και καλοκαίρι που θα σας γεμίσει ευεξία και ζωτικότητα! Δες συνταγή εδώ
  • Πρωινό ευεξίας με πτισάνη: δες πώς εδώ
 
Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
ΣΙΚΑΛΗ (500g)

ΣΙΚΑΛΗ (500g)

Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
Σουσάμι-διλόφου

ΣΟΥΣΑΜΙ (250g)

Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
Φασόλια αζούκι

ΦΑΣΟΛΙ ΑΖΟΥΚΙ (500g)

Φασόλια αζούκι από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας. Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία. Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους Διατροφικά οφέλη
  • Πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης
  • Πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη
  • Πλούσια πηγή διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους, βοηθούν στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης
  • Πλούσια πηγή σιδήρου, φολικού οξέος, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου και καλίου
  • Καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β
Τip: Συνδυάστε τα όσπρια με άλλες πηγές φυτικών πρωτεϊνών, όπως το σιτάρι, το κεχρί ή το φαγόπυρο αφού ο συνδυασμός αυτός δίνει ένα πιάτο με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.Ένας συνδυασμός ωφέλιμος για όσους ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή ή για όσους βρίσκονται σε νηστεία. ΦΑΣΟΛΙΑ ΑΖΟΥΚΙ ΣΑΛΑΤΑ (περίπου 4 μερίδες) Χρόνος εκτέλεσης: 45min Υλικά: -250γραμ. φασόλιααζούκι -1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο -2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα -1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη -1 πιπεριά κόκκινηΦλωρίνης ψιλοκομμένη -1 ντομάτα ψιλοκομμένη -1 αγγουράκι ψιλοκομμένο - ½ αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια -1/4 φλ. ελαιόλαδο -Χυμό από 1/2 λεμόνι -λίγο μαϊντανό -ρίγανη -αλάτι -πιπέρι Eκτέλεση: Από την προηγούμενη ημέρα μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για 8 ώρες περίπου. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με πολύ νερό να βράσουν περίπου για 30-35minμέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τα αναμιγνύουμε μαζί με τα φασόλια που έχουν κρυώσεισε μία σαλατιέρα. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένομαϊντανό και τα μπαχαρικά.  Τέλος προσθέτουμε το λαδολέμονο και  τα αφήνουμε για λίγο να μαριναριστούν. Mία πολύ εύκολη, ελαφριά και νόστιμη συνταγή! Καλή σας όρεξη!
Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
Βιολογικά Φασόλια διλόφου

ΦΑΣΟΛΙΑ ΔΙΛΟΦΟΥ

Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

    Δίλοφο Ναρθακίου

    Τηλ.: (24910) 93010-23703

    eMail: info@zea.gr

    ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
    • Προϊόντα
    • Το Αγρόκτημα
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Όροι Χρήσης
    • Επικοινωνία

     

     

    Designed by -WonderWay. Digital Marketing Services.
    Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • Προϊoντα
    • ΣΧΕΤΙΚΑ
      • ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
      • ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ
      • ΣΗΜΕΙΑ-ΣΤΑΘΜΟΙ
      • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ ΜΑΣ
      • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ
        • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2020
        • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2021
        • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2022
        • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2024
      • ΕΡΕΥΝΕΣ & ΜΕΛΕΤΕΣ
      • ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • BLOG
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ