• ΑΡΧΙΚΗ
  • Προϊoντα
  • ΣΧΕΤΙΚΑ
    • ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
    • ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ
    • ΣΗΜΕΙΑ-ΣΤΑΘΜΟΙ
    • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ ΜΑΣ
    • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2020
    • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2021
    • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2022
    • ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Aγρόκτημα Aντωνόπουλου Aγρόκτημα Aντωνόπουλου
Menu
Aγρόκτημα Aντωνόπουλου Aγρόκτημα Aντωνόπουλου
Γλυκάνισος
Click to enlarge
Αρχική σελίδα ΣΠΟΡΟΙ-ΟΣΠΡΙΑ- ΜΠΛΙΓΟΥΡΙΑ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ (250g)
ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ
ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ (250g)
Back to products
ΜΠΛΙΓΟΥΡΙ ΣΙΤΟΥ (500g)
ΜΠΛΙΓΟΥΡΙ ΣΙΤΟΥ (500g)

ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ (250g)

Add to Wishlist
Κωδικός προϊόντος: 027 Κατηγορία: ΣΠΟΡΟΙ-ΟΣΠΡΙΑ- ΜΠΛΙΓΟΥΡΙΑ
Share:

Σχετικά προϊόντα

ΜΠΛΙΓΟΥΡΙ ΖΕΑΣ

ΜΠΛΙΓΟΥΡΙ ΖΕΑΣ (250g)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία και οφέλη του πλιγουριού πατήστε εδώ
Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
Κρίθη διλόφου

ΚΡΙΘΗ ΔΙΛΟΦΟΥ

Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
ΦΑΓΟΠΥΡΟΣ (400g)

ΦΑΓΟΠΥΡΟΣ (400g)

Το φαγόπυρο (Fagopyrum esculentum) είναι ένα ετήσιο δικοτυλήδονο φυτό και ανήκει στην οικογένεια των Ψευδοδημητριακών. Διατροφικά οφέλη του φαγόπυρου
  • Πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης(κατάλληλο για χορτοφάγους, vegan)
  • Δεν περιέχει γλουτένη οπότε η κατανάλωσή του καθίσταται κατάλληλη από άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη γλουτένη και κοιλιοκάκη
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους
  • Συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη
  • Πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Ε, και Κ
  • Εξαιρετική πηγή καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, νατρίου, σιδήρου, μαγγανίου και ψευδάργυρου
Πως μπορώ να το καταναλώσω; Αυτό το πεντανόστιμο και θρεπτικό δημητριακό μπορεί να καταναλωθεί με πάρα πολλούς τρόπους. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στο μαγείρεμα. Κυρίως χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του ρυζιού. Τοποθετούμε ένα φλυτζάνι φαγόπυρο σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε με 2 κούπες αλατισμένο νερό σε χαμηλή φωτιά έως ότου απορροφήσει όλο το νερό και γίνει αφράτο (15 λεπτά περίπου). Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ενδεικτικά κάποιες ιδέες για συνταγές: Μπορεί να συνοδευτεί ως γαρνιτούρα σε πολλά φαγητά (αντί για ρύζι δηλαδή), γεμιστές πιπεριές με φαγόπυρο, σπανακοφαγόπυρο, φαγόπυρο με λαχανικά, φαγόπυρο μέσα σε σούπες, ρεβίθια ή φακές με φαγόπυρο,σαλάτα με φαγόπυρο, φαγόπυρο με γιαούρτι και μέλι. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία του φαγόπυρου πατήστε εδώ.
Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή

ΦΑΚΕΣ ΨΙΛΕΣ (500g)

Φακές από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας. Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος. Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία. Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους Διατροφικά οφέλη
  • Εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης
  • Πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη
  • Πλούσια πηγή διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους, βοηθούν στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης
  • Πλούσια πηγή σιδήρου, φολικού οξέος, φωσφόρου, ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου
Τip: Συνδυάστε τα όσπρια με άλλες πηγές φυτικών πρωτεϊνών, όπως το σιτάρι, το κεχρί ή το φαγόπυρο  αφού ο συνδυασμός αυτός δίνει ένα πιάτο με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Ένας συνδυασμός ωφέλιμος για όσους ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή ή για όσους βρίσκονται σε νηστεία. Φακές σούπα με χυμό ντομάτας (περίπου 8 μερίδες) Χρόνος εκτέλεσης:60min Υλικά: -500 γραμ. φακές ψιλές -1/2 φλ. ελαιόλαδο -2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες -1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια -350 ml Πλήρη Ντοματοπολτό Αγροκτήματος Αντωνόπουλου  -500 mlνερό -2 δαφνόφυλλα -λίγη ρίγανη -λίγο ξύδι -αλάτι -πιπέρι Eκτέλεση: Αρχικά βάζουμε τη φακή να βράσει με λίγο νερό, την αφήνουμε να πάρει μία πρώτη βράση και τη στραγγίζουμε ξεπλένοντάς την καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρουμε τη φακή μαζί με τα λαχανικά και τα μπαχαρικά. Κατόπιν προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το νερό και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα. Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη φακή να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 min. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε κι’άλλο νερό. Δύο λεπτά πριν αφαιρέσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε το ξύδι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Καλή σας όρεξη!
Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
ΣΙΚΑΛΗ (500g)

ΣΙΚΑΛΗ (500g)

Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
Σουσάμι-διλόφου

ΣΟΥΣΑΜΙ (250g)

Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
φαβα κιτρινη

ΦΑΒΑ ΚΙΤΡΙΝΗ (ΑΠΟ ΛΑΘΟΥΡΙ) (500g)

Φάβα από λαθούρι τοπικής γηγενής ποικιλίας βιολογικής γεωργίας. Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία. Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους Διατροφικά οφέλη
  • Πλούσια πηγή πρωτεΐνης
  • Πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη
  • Πλούσια πηγή διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους, βοηθούν στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης
  • Πλούσια πηγή σιδήρου, φολικού οξέος, μαγνησίου,χαλκού, φωσφόρου και καλίου
  • Πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β
Τip: Συνδυάστε τα όσπρια με άλλες πηγές φυτικών πρωτεϊνών, όπως το σιτάρι, το κεχρί ή το φαγόπυρο αφού ο συνδυασμός αυτός δίνει ένα πιάτο με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας .Ένας συνδυασμός ωφέλιμος για όσους ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή ή για όσους βρίσκονται σε νηστεία. ΦΑΒΑ ΑΠΟ ΛΑΘΟΥΡΙ ΒΕΛΟΥΤΕ ((περίπου 8 μερίδες) Χρόνος εκτέλεσης: 60min Υλικά: -500 γραμ. φάβα από λαθούρι -2 κ.σ. ελαιόλαδο -2 ξεράκρεμμύδια ολόκληρα -1 καρότο ψιλοκομμένο σε ροδέλες -2 σκελίδες σκόρδο -1 δαφνόφυλλο -1Lνερό -αλάτι -πιπέρι -κόλιανδρο Υλικά για σερβίρισμα: -ελαιόλαδο σε ποσότητα της αρεσκείας μας -1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες -κάπαρη -ρίγανη -ελιές -χυμός λεμονιού Eκτέλεση: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη φάβα μαζί με το νερό να βράσουν. Μόλις η φάβα φουσκώσει, τη στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τη ξεπλένουμε καλά. Τοποθετούμε στην κατσαρόλα το νερό, μαζί με τη φάβα, το καρότο, το σκόρδο και τα 2 ολόκληρα κρεμμύδια τα οποία έχουμε ελαφρώς χαράξει με το μαχαίρι για να βγάλουνε τη γλύκα τους. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κόλιανδρο και το δαφνόφυλλο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και την αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά ,ώστε να μην κολλήσει, για περίπου 45 min. Ανακατεύουμε συχνά με μία κουτάλα. Η φάβα είναι έτοιμη όταν έχει πιει όλο το νερό της και  αρxίζει και κάνει πλαφασμούς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις η φάβα κρύωσει τη κάνουμε βελουτέ με ένα ραβδομπλέντερ. Τη σερβίρουμε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, κρεμμυδάκι, κάπαρη ,ελιές και ρίγανη Καλή σας όρεξη!    
Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
Ντίνκελ

ΝΤΙΝΚΕΛ (500g)

Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Δίλοφο Ναρθακίου

Τηλ.: (24910) 93010-23703

eMail: info@zea.gr

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Προϊόντα
  • Το Αγρόκτημα
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

 

 

Designed by -WonderWay. Digital Marketing Services.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Προϊoντα
  • ΣΧΕΤΙΚΑ
    • ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
    • ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ
    • ΣΗΜΕΙΑ-ΣΤΑΘΜΟΙ
    • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ ΜΑΣ
    • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2020
    • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2021
    • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2022
    • ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πληκτρολογήστε αυτό που ψάχνετε
EnglishGreek