Πλιγούρι γιουβέτσι με γαρίδες
Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Yλικά:
- 200 γρ. πλιγούρι πτισάνης
- 500 γρ. φρέσκιες γαρίδες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κούπα ντοματοπολτό
- 100 ml τσίπουρο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό
- 5-6 ντοματίνια
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε και αυτές ένα λεπτό, σβήνουμε με το τσίπουρο, ρίχνουμε τον τοματοπολτό και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πλιγούρι, 400 ml νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάσουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό για περίπου μισή ώρα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.