Μαγειρευτά με πλιγούρι/σπόρους, Συνταγές

Πλιγούρι με μελιτζάνα

πλιγούρι με μελιτζάνα

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

 Υλικά:

 Ελαιόλαδο για τις μελιτζάνες 

 • 50 ml ελαιόλαδο 

 • 1½ φλιτζάνι πλιγούρι ζέας

 • 2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες, σε μέτριους κύβους 

 •1 φλιτζάνι ντοματοπολτό  

• 3 φλιτζάνια νερό   

 •1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο 

 • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 

• αλάτι και πιπέρι 

 • ½ κ.γ. κύμινο κοπανισμένο 

 • ½ κ.γ. κόλιανδρο κοπανισμένο 

Εκτέλεση:

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφαιρούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 5 με 10 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το πλιγούρι και μετά το νερό και αφού πάρουν μια βράση κατεβάζουμε από την φωτιά. 

Αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει το πλιγούρι και ρίχνουμε ανακατεύοντας προσεχτικά τις μελιτζάνες και σερβίρουμε.