Πρωινό με γκοφρέτες
Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
1η επιλογή με γκοφρέτες καλαμποκιού:
Υλικά:
2 κ.σ. ταχίνι με κακάο
1 κ.σ. μέλι
1 μπανάνα κομμένη σε φέτες
1 κ.γ. λιναρόσπορο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι, απλώνουμε πάνω στις καλαμπογκοφρέτες, στρώνουμε τις μπανάνες και έπειτα ραντίζουμε προσεχτικά τον λιναρόσπορο.
2η επιλογή με γκοφρέτες μονόκοκκου:
Υλικά:
2 γκοφρέτες μονόκοκκου
γιαούρτι πρόβειο ή κατσικίσιο
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. mix ξηρών καρπών (ανάλατοι)
1 κ.σ. λιναρόσπορο
Φρέσκα φρούτα της επιλογής σας (καρπούζι, πεπόνι, νεκταρίνι)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον λιναρόσπορο, το μέλι και τους ξηρούς καρπούς. ‘Επειτα το απλώνουμε πάνω στις γκοφρέτες και τελειώνουμε με τα φρούτα της επιλογής μας.
3η επιλογή με γκοφρέτες ζέας και μαύρη σοκολάτα:
Υλικά:
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
50γρ. γάλα αμυγδάλου
1 κ.σ. μέλι
Διάφορους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο, καρύδι κ.α.)
αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, χουρμάδες κ.α.)
Εκτέλεση:
Λιώνουμε στο μπενμαρί τη σοκολάτα μαζί με το γάλα αμυγδάλου και το μέλι. Βουτάμε από την μία μεριά ή και από τις δύο, αναλόγως τις προτιμήσεις μας, τις γκοφρέτες ζέας και έπειτα τις τοποθετούμε σε μία επιφάνεια ή ένα πιάτο. Προσθέτουμε από πάνω ότι μας αρέσει, από αποξηραμένα φρούτα μέχρι ξηρούς καρπούς.