ΖΕΑΣ (100gr)
Γκοφρέτα ζέας από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας (χωρίς αλάτι)
Ένα υγιεινό και ελαφρύ σνακ, για όλη την οικογένεια, για όλες τις ώρες! Έχουν πλούσια γεύση που ταιριάζει με πλήθος συνοδευτικών, αλλά τρώγονται και σκέτες.
Δείτε πώς μπορείτε να τις καταναλώσετε εδώ
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία.
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Διατροφικά οφέλη:
- Πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου κα ψευδαργύρου
- Καλή πηγή λυσίνης
- Πλούσια πηγή πρωτεΐνης
- Συμβάλλουν στην πρόληψη και στον πιο αποτελεσματικό έλεγχο του διαβήτη σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο.
- Πλούσια πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους, βοηθούν στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη, συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης
- Καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β
Κωδικός προϊόντος:
162
Κατηγορία: ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ
Περιγραφή
Περιγραφή
Γκοφρέτα ζέας από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας (χωρίς αλάτι)
Σχετικά προϊόντα
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ (120gr)
Γκοφρέτα καλαμποκιού από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας (χωρίς αλάτι).
Συστατικά: 100% καλαμπόκι.
Ένα υγιεινό και ελαφρύ σνακ, για όλη την οικογένεια, για όλες τις ώρες! Έχουν πλούσια γεύση που ταιριάζει με πλήθος συνοδευτικών, αλλά τρώγονται και σκέτες.
Δείτε πώς μπορείτε να καταναλώσετε τη γκοφρέτα εδώ
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία.
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Διατροφικά οφέλη
-Πλούσια πηγή υδατανθράκων.
-Πλούσια πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους, βοηθούν στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη, συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης
-Δεν περιέχει γλουτένη
ΜΟΝΟΚΟΚΚΟΥ (120gr)
Γκοφρέτα μονόκοκκου βιολογικής γεωργίας από την τοπική γηγενή ποικιλία Καπλουτζάς (η μοναδική διασωθέντα ελληνική ποικιλία μονόκοκκου στην Ελλάδα)
Συστατικά: 100% μονόκοκκο σιτάρι (χωρίς προσθήκη αλατιού)
Ένα υγιεινό και ελαφρύ σνακ, για όλη την οικογένεια, για όλες τις ώρες! Έχουν πλούσια γεύση που ταιριάζει με πλήθος συνοδευτικών, αλλά τρώγονται και σκέτες.
Δείτε πώς μπορείτε να τις καταναλώσετε εδώ
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία.
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Έρευνα του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ο σπόρος μονόκοκκου ολικής του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου σύμφωνα με έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)έχει αποδεδειγμένα την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ (που διατηρούνται και μετά το ψήσιμο!) που έχει καταγραφεί διεθνώς σε σιτηρά την τελευταία 20ετία!
Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο.
Με περιεκτικότητα που ξεπερνάει το 1 γραμμάριο φαινολών ανά κιλό, οι παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου αποδείχτηκε ότι περιείχαν έως και τριπλάσια ποσότητα φαινολών σε σχέση με αντίστοιχα σιτηρά από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.
Η έρευνα ανέδειξε ότι ο σπόρος, το αλεύρι και το ψωμί από αλεύρι μονόκοκκου ολικής άλεσης από την γηγενή τοπική ποικιλία του αγροκτήματος περιείχε την υψηλότερη περιεκτικότητα σεαλκυλορεσορκινόλες (μία κατηγορία πολυφαινολών) (455-1148 mg/kg), δηλαδή σε επίπεδα δόσης «φαρμακευτικού προϊόντος», ενώ οι ουσίες αυτές απουσίαζαν τελείως από το λευκό αλεύρι και το συμβατικό ψωμί από λευκό αλεύρι.
Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.
Έρευνα του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Έρευνα του τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που έγινε το 2023 ανέδειξε την υψηλή διατροφική αξία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των παραδοσιακών ελληνικών ποικιλιών σιταριού που καλλιεργούνται και διασώζονται στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα άλευρα που προέρχονταν από τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων (δηλαδή αυτών του αγροκτήματος Αντωνόπουλου) είχαν υψηλότερη σύσταση σε μικροθρεπτικά συστατικά (όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ασβέστιο), φαινολικές ουσίες και μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από τα εμπορικά συμβατικά δείγματα αλεύρων δίκοκκου σιταριού που εξετάστηκαν για λόγους σύγκρισης.
Συγκεκριμένα, το αλεύρι μονόκοκκου ολικής άλεσης του αγροκτήματος Αντωνόπουλου, εκτός από την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (16,62%), παρουσίασε και την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φαινολικά οξέα (19,14 μg/g αλεύρου) σε σύγκριση με το ραφιναρισμένο αλεύρι δίκοκκου σιταριού του εμπορίου που είχε την χαμηλότερη περιεκτικότητα σε φαινολικά οξέα (5,92 μg/g αλεύρου).
Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.
Διατροφικά οφέλη
-Πλούσια πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, χαλκού, μαγγανίου, μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου, ασβεστίου και καλίου.
-Πλούσια πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου,στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και στη μείωση της χοληστερόλης.
-Πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β.
-Πλούσια πηγή πρωτεΐνης.
-Πλούσια πηγή λυσίνης.