BLOG

Τρύγος γηγενών ποικιλιών στο αμπέλι του αγροκτήματος

Τρύγος γηγενών ποικιλιών

Στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο 3 ποικιλίες αμπέλου: Αγιωργίτικο, Ασύρτικο και Μοσχάτο και παράγονται 3 είδη οίνου από αυτές τις ποικιλίες.

Ο αμπελώνας μας καλλιεργήθηκε σύμφωνα με τη δική μας μέθοδο και φιλοσοφία. Οι άμπελοί μας φτάνουν το ύψος των δυόμιση μέτρων, γεγονός που τους προσδίδει διπλάσια φωτοσυνθετική ικανότητα δια μέσου του φυλλικού τοιχώματος, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο άριστη τροφή για τα φυτά.

Αυτό σε συνδυασμό με την διατήρηση χαμηλής παραγωγής οδηγεί στην εξαιρετική ποιότητα σταφυλλιών. Επίσης, η διακλάδωση του κορμού αρχίζει ψηλά, περίπου στο ένα μέτρο, και αυτό βοηθάει πολύ στην καλύτερη λειτουργία του κυκλοφοριακού συστήματος και τη βέλτιστη διανομή των χυμών εντός του φυτού.

Επιπλέον, γύρω από το αμπέλι υπάρχουν δένδρα και θάμνοι  και εντός του αμπελιού διατηρούμε μεγάλες λωρίδες πράσινου (χόρτα, βίκος και άλλα ζιζάνια). Με αυτόν τον τρόπο πολλών ειδών έντομα προσελκύονται και συνυπάρχουν με τα φυτά όλο το χρόνο, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στην απόλυτη αρμονία του αγροκτήματος.

Αποτέλεσμα είναι η ανάπτυξη ενός πολύ υγιούς και δυνατού αμπελιού, με μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπου σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία οινοποίησης οδηγεί στη δημιουργία οίνων υψηλής ποιότητας με πλούσια αρώματα, εξαιρετική γεύση και πληθώρα θρεπτικών συστατικών.


Εικόνα 1. Τρύγος Αγιωργίτικου στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου



Εικόνα 2. Τρύγος στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου


Εικόνα 3. Τρύγος στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου