Μαγειρευτά με πλιγούρι/σπόρους, Συνταγές

Αγκινάρες με πλιγούρι ζέας

Αγκινάρες με πλιγούρι ζέας

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά:

8 φρέσκιες αγκινάρες, κομμένες σε ζαράκια

1/2  φλιτζάνι πλιγούρι ζέας

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 καρότο, τριμμένο

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

χυμός από ένα λεμόνι

άνηθο και φρέσκο λεμόνι για το σερβίρισμα  

Εκτέλεση: 

  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό, αφού τις τρίψουμε με το χυμό ενός λεμονιού.
  2. Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
  3. Σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι και προσθέτουμε το καρότο.
  4. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και έπειτα προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες σε ζαράκια. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν για μερικά λεπτά (να μην λιώσουν).
  5. Μόλις είναι έτοιμες οι αγκινάρες προσθέτουμε το πλιγούρι, την  διπλάσια σχεδόν ποσότητα νερού και μόλις πάρει βράση το φαγητό το σβήνουμε και το κατεβάζουμε από την φωτιά. 
  6. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και φρέσκο λεμόνι.