Αγκινάρες με πλιγούρι ζέας
Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
8 φρέσκιες αγκινάρες, κομμένες σε ζαράκια
1/2 φλιτζάνι πλιγούρι ζέας
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 καρότο, τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
άνηθο και φρέσκο λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό, αφού τις τρίψουμε με το χυμό ενός λεμονιού.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι και προσθέτουμε το καρότο.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και έπειτα προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες σε ζαράκια. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν για μερικά λεπτά (να μην λιώσουν).
- Μόλις είναι έτοιμες οι αγκινάρες προσθέτουμε το πλιγούρι, την διπλάσια σχεδόν ποσότητα νερού και μόλις πάρει βράση το φαγητό το σβήνουμε και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και φρέσκο λεμόνι.