Όσπρια, Σαλάτες, Συνταγές

Σαλάτα με φασόλια χάντρες, κεχρί, αβοκάντο και μυρωδικά

Σαλάτα με φασόλια χάντρες, κεχρί, αβοκάντο και μυρωδικά

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά:

Για τη σαλάτα:

1 συσκευασία φασόλια κόκκινα (χάντρες) βρασμένα και σουρωμένα

50 γρ. κεχρί βρασμένο 

1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένες σε ζαράκια 

10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 

1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε ζαράκια 

1 κονσέρβα καλαμπόκι 

φιλέτα ελιάς κατά βούληση 

Για το dressing:

ξύσμα λάιμ και χυμό από 2 λάιμ

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι 

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι 

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι δυόσμο

5 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού 

1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό στη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα φασόλια και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε ξεπλένοντας τα με κρύο νερό.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, τις ελιές, τις πιπεριές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αβοκάντο και το καλαμπόκι.
  3. Βράζουμε το κεχρί σε 100 γρ. νερό. Μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο στην κατσαρόλα μέχρι να φουσκώσει και έπειτα το σπάμε προσεχτικά είτε με τα χέρια μας είτε με ένα πιρούνι.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά του dressing στο μπλέντερ και τα χτυπάμε. 
  5. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το dressing, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.