ΣΙΤΟΣ ΜΑΛΑΚΟΣ (500g)
Κωδικός προϊόντος:
013
Κατηγορία: ΣΠΟΡΟΙ-ΟΣΠΡΙΑ- ΜΠΛΙΓΟΥΡΙΑ
Σχετικά προϊόντα
ΚΕΧΡΙ (250g)
Κεχρί από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Το κεχρί είναι ένα ετήσιο ποώδες φυτό και ανήκει στην οικογένεια των Ψευδοδημητριακών.
Διατροφικά οφέλη κεχριού
- Ενδέχεται να συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδα στα πλαίσια ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου
- Συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο
- Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους
- Δεν περιέχει γλουτένη
- Ιδανική τροφή για παιδάκια καθώς είναι πολύ εύπεπτο
- Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών
- Πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κυρίως B3, Β6 και Β9
- Πλούσια πηγή ασβεστίου και σιδήρου
- Κυρίως χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του ρυζιού(πχ ως γαρνιτούρα με ψάρι ή κρέας, γεμιστές πιπεριές με κεχρί, σπανακοκεχρί, κεχρί με λαχανικά).
- Μέσα σε σούπες. Δέκα λεπτά πριν βγάλεις τη σούπα σου από τη φωτιά ρίξε το κεχρί.
- Μέσα σε σαλάτες δες συνταγή εδώ
- Σαν γλυκός χυλός (κρέμα). Ιδανικό για παιδάκια! δες συνταγή εδώ
- Συνδύασε το με όσπρια
- Συνδύασε βρασμένο κεχρί με γιαούρτι, μέλι, σταφίδες και ξηρούς καρπούς. Ιδανικό για όλες τις όλες τις ημέρας και θα σου δώσει ενέργεια
ΜΟΝΟΚΟΚΚΟ ΔΙΛΟΦΟΥ (500g)
Σπόρος μονόκοκκου ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας από την αβελτίωτη τοπική ποικιλία Καπλουτζάς (η μοναδική διασωθέντα ελληνική ποικιλία μονόκοκκου στην Ελλάδα).
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία.
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Έρευνα του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ο σπόρος μονόκοκκου ολικής του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου σύμφωνα με έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)έχει αποδεδειγμένα την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ (που διατηρούνται και μετά το ψήσιμο!) που έχει καταγραφεί διεθνώς σε σιτηρά την τελευταία 20ετία!
Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο.
Με περιεκτικότητα που ξεπερνάει το 1 γραμμάριο φαινολών ανά κιλό, οι παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου αποδείχτηκε ότι περιείχαν έως και τριπλάσια ποσότητα φαινολών σε σχέση με αντίστοιχα σιτηρά από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.
Η έρευνα ανέδειξε ότι ο σπόρος, το αλεύρι και το ψωμί από αλεύρι μονόκοκκου ολικής άλεσης από την γηγενή τοπική ποικιλία του αγροκτήματος περιείχε την υψηλότερη περιεκτικότητα σεαλκυλορεσορκινόλες (μία κατηγορία πολυφαινολών) (455-1148 mg/kg), δηλαδή σε επίπεδα δόσης «φαρμακευτικού προϊόντος», ενώ οι ουσίες αυτές απουσίαζαν τελείως από το λευκό αλεύρι και το συμβατικό ψωμί από λευκό αλεύρι.
Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.
Έρευνα του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Έρευνα του τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που έγινε το 2023 ανέδειξε την υψηλή διατροφική αξία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των παραδοσιακών ελληνικών ποικιλιών σιταριού που καλλιεργούνται και διασώζονται στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα άλευρα που προέρχονταν από τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων (δηλαδή αυτών του αγροκτήματος Αντωνόπουλου) είχαν υψηλότερη σύσταση σε μικροθρεπτικά συστατικά (όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ασβέστιο), φαινολικές ουσίες και μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από τα εμπορικά συμβατικά δείγματα αλεύρων δίκοκκου σιταριού που εξετάστηκαν για λόγους σύγκρισης.
Συγκεκριμένα, το αλεύρι μονόκοκκου ολικής άλεσης του αγροκτήματος Αντωνόπουλου, εκτός από την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (16,62%), παρουσίασε και την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φαινολικά οξέα (19,14 μg/g αλεύρου) σε σύγκριση με το ραφιναρισμένο αλεύρι δίκοκκου σιταριού του εμπορίου που είχε την χαμηλότερη περιεκτικότητα σε φαινολικά οξέα (5,92 μg/g αλεύρου).
Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.
Διατροφικά οφέλη
-Πλούσια πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, χαλκού, μαγγανίου, μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου, ασβεστίου και καλίου.
-Πλούσια πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και στη μείωση της χοληστερόλης.
-Πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β.
-Πλούσια πηγή πρωτεΐνης.
-Πλούσια πηγή λυσίνης.
Για περισσότερες συνταγές σχετικά με τον σπόρο μονόκοκκου πατήστε εδώ
και εδώ
ΜΠΛΙΓΟΥΡΙ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ (250g)
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία και οφέλη του πλιγουριού πατήστε εδώ
ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕΤΡΙΑ (500g)
Ρεβύθια από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας.
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία.
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Διατροφικά οφέλη
- Πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης
- Πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Πλούσια πηγή διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους, βοηθούν στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης
- Πλούσια πηγή σιδήρου, φολικού οξέος, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου, καλίου, μαγγανίου και χαλκού
ΡΕΒΥΘΙΑ ΧΟΝΔΡΑ (500g)
Ρεβύθια από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας.
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία.
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Διατροφικά οφέλη
- Πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης
- Πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Πλούσια πηγή διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους, βοηθούν στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης
- Πλούσια πηγή σιδήρου, φολικού οξέος, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου, καλίου, μαγγανίου και χαλκού
ΦΑΓΟΠΥΡΟΣ (400g)
Το φαγόπυρο (Fagopyrum esculentum) είναι ένα ετήσιο δικοτυλήδονο φυτό και ανήκει στην οικογένεια των Ψευδοδημητριακών.
Διατροφικά οφέλη του φαγόπυρου
- Πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης(κατάλληλο για χορτοφάγους, vegan)
- Δεν περιέχει γλουτένη οπότε η κατανάλωσή του καθίσταται κατάλληλη από άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη γλουτένη και κοιλιοκάκη
- Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους
- Συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη
- Πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Ε, και Κ
- Εξαιρετική πηγή καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, νατρίου, σιδήρου, μαγγανίου και ψευδάργυρου
ΦΑΚΕΣ ΨΙΛΕΣ (500g)
Φακές από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας.
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος. Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία.
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Διατροφικά οφέλη
- Εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης
- Πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη
- Πλούσια πηγή διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους, βοηθούν στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης
- Πλούσια πηγή σιδήρου, φολικού οξέος, φωσφόρου, ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου