• ΑΡΧΙΚΗ
  • Προϊoντα
  • ΣΧΕΤΙΚΑ
    • ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
    • ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ
    • ΣΗΜΕΙΑ-ΣΤΑΘΜΟΙ
    • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ ΜΑΣ
    • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ
      • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2020
      • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2021
      • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2022
      • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2024
    • ΕΡΕΥΝΕΣ & ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Aγρόκτημα Aντωνόπουλου Aγρόκτημα Aντωνόπουλου
Search
Menu
Aγρόκτημα Aντωνόπουλου Aγρόκτημα Aντωνόπουλου
σίτος μαλακός
Click to enlarge
Αρχική σελίδα ΣΠΟΡΟΙ-ΟΣΠΡΙΑ- ΜΠΛΙΓΟΥΡΙΑ ΣΙΤΟΣ ΜΑΛΑΚΟΣ (500g)
βιολογική φάβα κίτρινη από λαθούρι
ΦΑΒΑ ΚΙΤΡΙΝΗ (ΑΠΟ ΛΑΘΟΥΡΙ)
Back to products
Σίτος σκληρός
ΣΙΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ (500g)

ΣΙΤΟΣ ΜΑΛΑΚΟΣ (500g)

Add to Wishlist
Κωδικός προϊόντος: 013 Κατηγορία: ΣΠΟΡΟΙ-ΟΣΠΡΙΑ- ΜΠΛΙΓΟΥΡΙΑ
Κοινοποίηση

Σχετικά προϊόντα

βιολογικό κεχρί του αγροκτήματος Αντωνόπουλου

ΚΕΧΡΙ (250g)

Κεχρί από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους Το κεχρί είναι ένα ετήσιο ποώδες φυτό και ανήκει στην οικογένεια των Ψευδοδημητριακών. Διατροφικά οφέλη κεχριού
  • Ενδέχεται να συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδα στα πλαίσια ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου
  • Συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους
  • Δεν περιέχει γλουτένη
  • Ιδανική τροφή για παιδάκια καθώς είναι πολύ εύπεπτο
  • Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών
  • Πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κυρίως B3, Β6 και Β9
  • Πλούσια πηγή ασβεστίου και σιδήρου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία του κεχριού πάτησε εδώ Πως μπορώ να το καταναλώσω;
  • Κυρίως χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του ρυζιού(πχ ως γαρνιτούρα με ψάρι ή κρέας, γεμιστές πιπεριές με κεχρί, σπανακοκεχρί, κεχρί με λαχανικά).
Τοποθετούμε μια κούπα κεχρί με 2 κούπες αλατισμένο νερό (γενικά αναλογία 1:2) σε μια κατσαρόλα  και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό του (περίπου 10 min).
  • Μέσα σε σούπες. Δέκα λεπτά πριν βγάλεις τη σούπα σου από τη φωτιά ρίξε το κεχρί.
  • Μέσα σε σαλάτες δες συνταγή εδώ
  • Σαν γλυκός χυλός (κρέμα). Ιδανικό για παιδάκια! δες συνταγή εδώ
  • Συνδύασε το με όσπρια
  • Συνδύασε βρασμένο κεχρί με γιαούρτι, μέλι, σταφίδες και ξηρούς καρπούς. Ιδανικό για όλες τις όλες τις ημέρας και θα σου δώσει ενέργεια
Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
βιολογικός λιναρόσπορος κοπανιστός

ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ (250g)

Ο λιναρόσπορος  είναι ο σπόρος του φυτού Λινάρι (Linumusitassimum) και ανήκει στην οικογένεια των Lineaceae. Είναι ένα ετήσιο φυτό με μπλε άνθος το οποίο παράγει μικρούς καφέ σπόρους. Διατροφικά οφέλη λιναρόσπορου: -Η πλουσιότερη φυτική πηγή σε Ω3 λιπαρά οξέα -Πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης -Εξαιρετική πηγή φυτικών ινών συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου. -Αντιφλεγμονώδης, αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση -Σύμφωνα με πολλές μελέτες η κατανάλωσή του μέσα σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο βοηθάει στην πρόληψη και στον έλεγχο του διαβήτη, της υπέρτασης, της αθηροσκλήρωσης, των καρδιαγγειακών  νοσημάτων και στη μείωση της χοληστερόλης. -Βοηθάει στην αντιμετώπιση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων και προωθεί την πνευματική υγεία. Πολύ ευεργετική η κατανάλωση του κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης. Συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη Για να πάρεις όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις φυτικές ίνες του λιναρόσπορου 1-2 κουταλιές της σoύπας ημερησίως αρκούν. Πως μπορώ να τον καταναλώσω; Αυτό το superfood μπορεί να ενταχθεί στο καθημερινό διαιτολόγιο σου πολύ εύκολα και με πάρα πολλούς τρόπους!
  • πρόσθεσε τον στις σαλάτες, μέσα στο γιαούρτι σου ή και στις νιφάδες με γάλα στο πρωινό σου
  • πασπάλισέ τον πάνω από τις φρυγανιές ή φέτες ψωμιού μαζί με μέλι και ταχίνι, φυστικοβούτυρο κτλ.
  • πρόσθεσε τον μέσα στα smoothies σου
  • πρόσθεσέ τον μέσα σε ζύμες (π.χ. στο ψωμί, κριτσίνια, κουλουράκια, μπισκότα, κέικ,πίτσα)
  • μαγείρεψέ τον μαζί με τα όσπρια σου και το ρύζι (1-2 κουταλιές αρκούν)
  • ρόφημα κρυολογήματος: βράσε 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορου με 3 κούπες νερό μέσα σε ένα ψιλό κατσαρολάκι για 10min. Στράγγισέ το και πιες το ζουμί σαν ρόφημα μαζί με μέλι και κανέλα!
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία του λιναρόσπορου πατήστε εδώ Tip: Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας αποθήκευσέ τον σε ένα βαζάκι μέσα στο ψυγείο για να μην ταγγίσει.
Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
μονόκοκκο διλόφου

ΜΟΝΟΚΟΚΚΟ ΔΙΛΟΦΟΥ (500g)

Σπόρος μονόκοκκου ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας από την  αβελτίωτη τοπική ποικιλία Καπλουτζάς (η μοναδική διασωθέντα ελληνική ποικιλία μονόκοκκου στην Ελλάδα). Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία. Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος   Έρευνα του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ο σπόρος μονόκοκκου ολικής του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου σύμφωνα με έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)έχει αποδεδειγμένα την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ (που διατηρούνται και μετά το ψήσιμο!) που έχει καταγραφεί διεθνώς σε σιτηρά την τελευταία 20ετία! Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο. Με περιεκτικότητα που ξεπερνάει το 1 γραμμάριο φαινολών ανά κιλό, οι παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου αποδείχτηκε ότι περιείχαν έως και τριπλάσια ποσότητα φαινολών σε σχέση με αντίστοιχα σιτηρά από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Η έρευνα ανέδειξε ότι ο σπόρος, το αλεύρι και το ψωμί από αλεύρι μονόκοκκου ολικής άλεσης από την γηγενή τοπική ποικιλία του αγροκτήματος περιείχε την υψηλότερη περιεκτικότητα σεαλκυλορεσορκινόλες (μία κατηγορία πολυφαινολών) (455-1148 mg/kg), δηλαδή σε επίπεδα δόσης «φαρμακευτικού προϊόντος», ενώ οι ουσίες αυτές απουσίαζαν τελείως από το λευκό αλεύρι και το συμβατικό ψωμί από λευκό αλεύρι. Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.   Έρευνα του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Έρευνα του τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που έγινε το 2023 ανέδειξε την υψηλή διατροφική αξία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των παραδοσιακών ελληνικών ποικιλιών σιταριού που καλλιεργούνται και διασώζονται στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα άλευρα που προέρχονταν από τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων (δηλαδή αυτών του αγροκτήματος Αντωνόπουλου) είχαν υψηλότερη σύσταση σε μικροθρεπτικά συστατικά (όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ασβέστιο), φαινολικές ουσίες και μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από τα εμπορικά συμβατικά δείγματα αλεύρων δίκοκκου σιταριού που εξετάστηκαν για λόγους σύγκρισης. Συγκεκριμένα, το αλεύρι μονόκοκκου ολικής άλεσης του αγροκτήματος Αντωνόπουλου, εκτός από την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (16,62%), παρουσίασε και την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φαινολικά οξέα (19,14 μg/g αλεύρου) σε σύγκριση με το ραφιναρισμένο αλεύρι δίκοκκου σιταριού του εμπορίου που είχε την χαμηλότερη περιεκτικότητα σε φαινολικά οξέα (5,92 μg/g αλεύρου). Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ. Διατροφικά οφέλη -Πλούσια πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, χαλκού, μαγγανίου, μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου, ασβεστίου και καλίου. -Πλούσια πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και στη μείωση της χοληστερόλης. -Πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β. -Πλούσια πηγή πρωτεΐνης. -Πλούσια πηγή λυσίνης.   Για περισσότερες συνταγές σχετικά με τον σπόρο μονόκοκκου πατήστε εδώ  και εδώ        
Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
ΜΠΛΙΓΟΥΡΙ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ

ΜΠΛΙΓΟΥΡΙ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ (250g)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία και οφέλη του πλιγουριού πατήστε εδώ  
Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
ΣΙΚΑΛΗ (500g)

ΣΙΚΑΛΗ (500g)

Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
Σίτος σκληρός

ΣΙΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ (500g)

Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
Σουσάμι-διλόφου

ΣΟΥΣΑΜΙ (250g)

Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
Φακές πλατιές

ΦΑΚΕΣ ΠΛΑΤΙΕΣ (500g)

Φακές από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας. Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος. Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία. Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους Διατροφικά οφέλη
  • Εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης
  • Πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη
  • Πλούσια πηγή διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους, βοηθούν στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης
  • Πλούσια πηγή σιδήρου, φολικού οξέος, φωσφόρου, ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου
Τip: Συνδυάστε τα όσπρια με άλλες πηγές φυτικών πρωτεϊνών, όπως το σιτάρι, το κεχρί ή το φαγόπυρο  αφού ο συνδυασμός αυτός δίνει ένα πιάτο με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Ένας συνδυασμός ωφέλιμος για όσους ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή ή για όσους βρίσκονται σε νηστεία. Φακές σούπα με χυμό ντομάτας (περίπου 8 μερίδες) Χρόνος εκτέλεσης:60min Υλικά: -500 γραμ. φακές ψιλές -1/2 φλ. ελαιόλαδο -2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες -1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια -350 ml Πλήρη Ντοματοπολτό Αγροκτήματος Αντωνόπουλου  -500 mlνερό -2 δαφνόφυλλα -λίγη ρίγανη -λίγο ξύδι -αλάτι -πιπέρι Eκτέλεση: Αρχικά βάζουμε τη φακή να βράσει με λίγο νερό, την αφήνουμε να πάρει μία πρώτη βράση και τη στραγγίζουμε ξεπλένοντάς την καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρουμε τη φακή μαζί με τα λαχανικά και τα μπαχαρικά. Κατόπιν προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το νερό και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα. Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη φακή να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 min. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε κι’άλλο νερό. Δύο λεπτά πριν αφαιρέσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε το ξύδι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Καλή σας όρεξη!
Προσθήκη στο καλάθι
Γρήγορη προβολή
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

    Δίλοφο Ναρθακίου

    Τηλ.: (24910) 93010-23703

    eMail: info@zea.gr

    ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
    • Προϊόντα
    • Το Αγρόκτημα
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Όροι Χρήσης
    • Επικοινωνία

     

     

    Designed by -WonderWay. Digital Marketing Services.
    Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • Προϊoντα
    • ΣΧΕΤΙΚΑ
      • ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
      • ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ
      • ΣΗΜΕΙΑ-ΣΤΑΘΜΟΙ
      • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ ΜΑΣ
      • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ
        • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2020
        • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2021
        • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2022
        • ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ 2024
      • ΕΡΕΥΝΕΣ & ΜΕΛΕΤΕΣ
      • ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • BLOG
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ