ΛΑΖΑΝΙ (400g)
Ζυμαρικά από σιμιγδάλι σκληρού σίτου γηγενούς τοπικής ποικιλίας βιολογικής γεωργίας.
Η συγκεκριμένη ποικιλία σιταριού έρχεται από τα βάθη της αρχαιότητας και είναι η καλύτερη ποικιλία σιμιγδαλούχου σκληρού σιταριού σε παγκόσμια κλίμακα με κορυφαία ποιοτικά και διατροφικά χαρακτηριστικά.
Από αυτό το σιτάρι παράγουμε το τέλειο κίτρινο χωριάτικο σιμιγδαλούχο αλεύρι από το οποίο κάνουμε τα ζυμαρικά Τουταγχαμών!
Συστατικά: Σιμιγδάλι σκληρού σίτου βιολογικής γεωργίας (δεν περιέχει αλάτι)
Διάρκεια βρασμού: 7-9 min
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Διατροφικά οφέλη
– Υψηλή πηγή πρωτεΐνης
– Πλούσια πηγή μετάλλων
– Πλούσια πηγή βιταμινών
Δείτε συνταγές με τα ζυμαρικά του αγροκτήματος εδώ
Περιγραφή
100% ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΣΙΤΟΥ
Σχετικά προϊόντα
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ (400g)
ΠΕΝΝΕΣ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ (400g)
ΣΕΛΙΝΟ (400g)
ΣΤΡΙΦΤΟ (400g)
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΞΙΝΟΣ (400g)
- 1 φλιτζάνι τραχανάς ξινός Τουταγχαμών
- 4 φλιτζάνια νερό
- 150 γρ. φέτα χοντροκομμένη
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
- Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον τραχανά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τον τραχανά να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά. Στο ενδιάμεσο ανακατεύουμε για να μην κολλήσει ο τραχανάς στο κάτω μέρος της κατσαρόλας
- Μόλις ο τραχανάς είναι έτοιμοςτον αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει. Καλή όρεξη!