Πίτες, Συνταγές

Μπατζίνα με τραχανά και φέτα

Μπατζίνα με τραχανά και φέτα

 Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά: 

1 κούπα τραχανά ξινό Τουταγχαμών 

αλεύρι Τουταγχαμών ολικής άλεσης (όσο χρειαστεί μέχρι να πάρουμε έναν παχύρευστο χυλό σαν αυτόν ενός κέικ)

1 κούπα γάλα 

4 αυγά 

1 κ.γ. γλυκού σόδα μαγειρική 

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

100 γρ. φυτικό λάδι ή ελαιόλαδο 

450-500 γρ. φέτα 

αλάτι και πιπέρι (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τον τραχανά σε δύο κούπες νερό και τον αφήνουμε να κρυώσει
  2. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα του γάλακτος και των αυγών τον κρύο τραχανά και συνεχίζουμε με το αλεύρι σταδιακά. Τελειώνουμε με την σπασμένη φέτα και την λιπαρή ουσία που θα επιλέξουμε.
  4. Συμπληρώνουμε εάν θέλουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ή στον αέρα στους 160  βαθμούς και στα τελευταία 10 λεπτά στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  6. Για να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι έχει ψηθεί μέσα η πίτα τοποθετούμε στο κέντρο ένα αιχμηρό αντικείμενο και όταν βγει στεγνό είναι ψημένη.