Ζυμαρικά, Συνταγές

Κοτόπουλο κοκκινιστό με Σπαγγέτι ζέας

μακαρόνια ζέας με κοτόπουλο

Συνταγή του σεφ Βασίλης Πατσής

 Yλικά: 

 1 συσκευασία σπαγγέτι ζέας ολικής άλεσης

 2 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους 

1 βαζάκι ντοματοχυμό 

2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες σε ελαιόλαδο

8 ντοματίνια κομμένα στη μέση 

1/2 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης 

φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού για το σερβίρισμα 

1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

κεφαλοτύρι τριμμένο 

Eκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο ορίζουν οι οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε μέσα στο σουρωτήρι με 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο.
  2. Σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο και βαρύ τηγάνι προσθέτουμε το κοτόπουλο, το  ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα φύλλα της φρέσκιας ρίγανης και αφήνουμε το κοτόπουλο να ροδίσει από όλες τις πλευρές (για περίπου 4 λεπτά). Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
  3. Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε  για ένα με δύο λεπτά. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, το αλάτι και λίγο πιπέρι.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για περίπου 7-10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν αρχίσει να δένει ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο με τα υγρά που θα έχει αφήσει στο πιάτο και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα ζυμαρικά, το φρέσκο  βασιλικό και ανακατεύουμε.
  5. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κεφαλοτύρι.