ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΓΛΥΚΟΣ (400g)
Τραχανάς γλυκός από σιμιγδάλι σκληρού σίτου γηγενούς τοπικής ποικιλίας βιολογικής γεωργίας.
Η συγκεκριμένη ποικιλία σιταριού έρχεται από τα βάθη της αρχαιότητας και είναι η καλύτερη ποικιλία σιμιγδαλούχου σκληρού σιταριού σε παγκόσμια κλίμακα με κορυφαία ποιοτικά και διατροφικά χαρακτηριστικά.
Από αυτό το σιτάρι παράγουμε το τέλειο κίτρινο χωριάτικο σιμιγδαλούχο αλεύρι από το οποίο κάνουμε τα ζυμαρικά Τουταγχαμών!
Συστατικά: Σιμιγδάλι σκληρού σίτου και πρόβειο γάλα βιολογικής γεωργίας (δεν περιέχει αλάτι)
Διάρκεια βρασμού: 5-7 min
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Διατροφικά οφέλη
-Πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου κα ψευδαργύρου.
-Πηγή πρωτεΐνης.
-Πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β.
Τραχανάς σούπα με φέτα (συνταγή για 4 άτομα):
Χρόνος διάρκειας:10 min
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι τραχανάς γλυκός Τουταγχαμών
- 4 φλιτζάνια νερό
- 150 γρ. φέτα χοντροκομμένη
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
- Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον τραχανά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τον τραχανά να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά. Στο ενδιάμεσο ανακατεύουμε για να μην κολλήσει ο τραχανάς στο κάτω μέρος της κατσαρόλας
- Μόλις ο τραχανάς είναι έτοιμοςτον αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει. Καλή όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές με τραχανά δείτε:
Σούπα λαχανικών με γλυκό τραχανά Τουταγχαμών
Περιγραφή
100% ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΣΙΤΟΥ
Σχετικά προϊόντα
ΚΟΦΤΟ (400g)
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ (400g)
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ (400g)
ΣΕΛΙΝΟ (400g)
ΣΤΡΙΦΤΟ (400g)
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΞΙΝΟΣ (400g)
- 1 φλιτζάνι τραχανάς ξινός Τουταγχαμών
- 4 φλιτζάνια νερό
- 150 γρ. φέτα χοντροκομμένη
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
- Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον τραχανά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τον τραχανά να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά. Στο ενδιάμεσο ανακατεύουμε για να μην κολλήσει ο τραχανάς στο κάτω μέρος της κατσαρόλας
- Μόλις ο τραχανάς είναι έτοιμοςτον αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει. Καλή όρεξη!