BLOG

Δύο νέες Διατροφικές Καινοτομίες από το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου, πλούσιες σε ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ

«παξιμάδι ζέας» με 4% χαρούπι και το παξιμάδι με 100% αλεύρι κριθαριού ολικής

Πέρα από τα γνωστά προϊόντα «ζέας» τα οποία σύμφωνα με έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά-φαινόλες, έχουμε πρόσφατα κυκλοφορήσει στην αγορά 2 νέα προϊόντα με επίσης εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά στοιχεία: το «παξιμάδι ζέας» με 4% χαρούπι και το παξιμάδι με 100% αλεύρι κριθαριού ολικής.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του κ. Μιχάλη Κορνάρου, καθηγητή Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, η τιμή των αντιοξειδωτικών-πολυφαινολών για το αλεύρι κριθαριού από το οποίο γίνονται τα κρίθινα παξιμάδια του αγροκτήματος είναι 1663 mg/Κg!

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό 432/2012, ελαιόλαδο του οποίου η περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες) ξεπερνά τα 250 mg/lt (συγκεκριμένα σε τυροσόλη, υδροξυτυροσόλη και παράγωγα τους) θεωρείται άριστο προϊόν με δυνατότητα ισχυρισμού υγείας.

Η τιμή των 1663mg/Kg για το αλεύρι κριθαριού του αγροκτήματος Αντωνόπουλου είναι εξαπλάσια του ορίου 250 mg/lt  εάν μπορούσε να είναι δυνατή η σύγκριση μεταξύ λαδιού και κριθαριού. Η τιμή  όμως 250mg/lt είναι ένα σημείο αναφοράς καθώς με αυτή το ελαιόλαδο είναι επίσημα αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση  για την περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικά. Ταυτόχρονα όμως αποδεικνύει και την ισχυρή θρεπτικότητα και ωφέλεια των γηγενών ποικιλιών που καλλιεργούμε αποκλειστικά στο ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ! .

Το αλεύρι κριθαριού ολικής άλεσης του αγροκτήματος Αντωνόπουλου παράγεται από την ποικιλία κριθαριού “Αλογοκρίθαρο“, παλιά αβελτίωτη τοπική ποικιλία όπως όλα τα δημητριακά που καλλιεργούνται στο Αγρόκτημα, η οποία και αυτή έχει μικρή παραγωγή αλλά όμως διαθέτει υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το παξιμάδι «ζέας» παραθέτουμε τη δημοσιευμένη έρευνα για τα διατροφικά οφέλη του άλευρου «ζέας» που πραγματοποιήθηκε από τον κ. Προκόπη Μαγιάτη, καθηγητή του τμήματος Φαρμακευτικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δείτε αναλυτικά την ανάλυση για το αλεύρι κριθαριού.

Back to list