Σπιτικές πίτες ολικής για σουβλάκι
Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
1 kg αλεύρι σκληρό ολικής άλεσης
2 φακελάκια μαγιά
1 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. γλυκιάπάπρικα
νερό χλιαρό όσο χρειαστεί μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη
Εκτέλεση:
1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή κι εύπλαστη.
2. Tην σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά.
3. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και με έναν πλαστή ανοίγουμε λεπτά πιτάκια.
4. Τα ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
5. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις πιτούλες στην συντήρηση μέχρι 4-5 ημέρες. Εάν θέλουμε να τις συντηρήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τις αποθηκεύουμε σε σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη.