ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ (350g)
Παξιμάδι κριθαριού ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας από την διατηρητέα αβελτίωτη τοπική ποικιλία κριθαριού του αγροκτήματος «Αχίλλειος» («ACHILIOS»), εγγεγραμμένη στον Εθνικό Κατάλογο Σιτηρών μετά από πολύχρονο αγώνα.
Συστατικά: 100% αλεύρι κριθαριού ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας (δεν περιέχει αλάτι)
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία.
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών
Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών, η τιμή των αντιοξειδωτικών-πολυφαινολών για το αλεύρι κριθαριού ολικής του αγροκτήματος Αντωνόπουλου από το οποίο παρασκευάζονται τα κριθαρένια παξιμάδια του αγροκτήματος, είναι 1663 mg/Κg!
Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο.
Η τιμή των 1663 mg/Kg για το αλεύρι κριθαριού ολικής του αγροκτήματος Αντωνόπουλου είναι εξαιρετικά υψηλή και δεν υπάρχει αντίστοιχή του σε άλευρα και προϊόντα δημητριακών στο εμπόριο.
Tα παξιμάδια κριθαριού παρασκευάζονται από 100% Αλογοκρίθαρο της διατηρητέας αβελτίωτης τοπικής ποικιλίας «ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ» («ACHILIOS»). Μία παλιά αβελτίωτη τοπική ποικιλία κριθαριού όπως όλα τα δημητριακά που καλλιεργούνται στο αγρόκτημα Αντωνόπουλου, η οποία ποικιλία έχει μικρή παραγωγή αλλά όμως διαθέτει υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Σχολιαστές του Ομήρου αναφέρουν: ” Ἀχίλλειαι κριθαί λέγονται, ἡρωϊκῆς ἐκεῖναι ἱπποτροφίας εἰσίν.” Δηλαδή: Αχίλλειος κριθή λεγόταν το κριθάρι που τάιζε τα άλογά του ο Μυρμιδόνας Αχιλλέας για την υψηλή διατροφική του αξία.
Διατροφικά οφέλη
-Πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου κα ψευδαργύρου.
-Πλούσια πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου,στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και στη μείωση της χοληστερόλης.
-Πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β.
-Πλούσια πηγή λυσίνης.
Περιγραφή
Παξιμάδι κριθαριού πλούσιο σε αντιοξειδωτικά 100% ολικής άλεσης