Συνταγές

Σούπα χειμωνιάτικη με φαγόπυρο και κεφτεδάκια

Σούπα χειμωνιάτικη με φαγόπυρο και κεφτεδάκια

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Yλικά:
Για τα κεφτεδάκια:
300 γρ.κιμά κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής
1 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι
3 κ.σ. νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι νερό
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σούπα:
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2-3 πράσα ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κούπα κουνουπίδι σε μικρές φουντίτσες
1 κούπα μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες
1 πατάτα σε μικρά ζαράκια
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
150 γρ. ντοματοπολτό
1/2 φλ. φαγόπυρο
1½ λίτρο ζωμό κότας ή νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Για τα κεφτεδάκια:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια το βγάζουμε και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.

Για την σούπα:
1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα, συνεχίζουμε με τα καρότα, ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
2. Έπειτα προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, το σέλερι, τις πατάτες, το αλάτι, το ζωμό ή το νερό (ζεστό) και αφήνουμε να πάρουν μία-δύο βράσεις.
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κεφτεδάκια το οποία έχουμε πλάσει στο ενδιάμεσο. 4. Αφήνουμε να ξαναπάρει βράση το φαγητό και προσθέτουμε το φαγόπυρο.
Σκεπάζουμε και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
5. 5 λεπτά πριν σβήσουμε την σούπα ρίχνουμε τις φούντες από το μπρόκολο και το κουνουπίδι.
6. Σβήνουμε, ελέγχουμε το πόσο αραιή ή πηχτή θέλουμε να είναι η σούπα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο πιπέρι.

Back to list