ΛΑΖΑΝΙ (400g)
Ζυμαρικά ζέας ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας από την διατηρητέα αβελτίωτη τοπική ποικιλία του αγροκτήματος «Triticum dicoccum Dilofos», εγγεγραμμένη στον Εθνικό Κατάλογο Σιτηρών μετά από πολύχρονο αγώνα.
Συστατικά: Αλεύρι σίτου ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας (δεν περιέχει αλάτι)
Διάρκεια βρασμού: 5-7min
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Έρευνα του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Τα ζυμαρικά ζέας ολικής του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου σύμφωνα με έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) έχουν αποδεδειγμένα την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ (που διατηρούνται και μετά το ψήσιμο!) που έχει καταγραφεί διεθνώς σε σιτηρά την τελευταία 20ετία!
Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο.
Με περιεκτικότητα που ξεπερνάει το 1 γραμμάριο φαινολών ανά κιλό (επίπεδο δόσης φαρμακευτικού προϊόντος), οι παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου αποδείχτηκε ότι περιείχαν έως και τριπλάσια ποσότητα φαινολών σε σχέση με αντίστοιχα σιτηρά από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.
Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.
Διατροφικά οφέλη
-Πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου κα ψευδαργύρου.
-Πλούσια πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου,στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και στη μείωση της χοληστερόλης.
-Πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β.
-Πλούσια πηγή λυσίνης.
Για περισσότερες συνταγές σχετικά με το λαζάνι ζέας ολικής πατήστε εδώ και εδώ
Σχετικά προϊόντα
ΚΟΧΥΛΙ (400g)
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ (400g)
ΛΑΖΑΝΑΚΙ (400g)
ΜΑΚΑΡΟΝΙ (400g)
ΠΕΝΝΕΣ (400g)
ΠΕΤΑΛΟ (400g)
ΣΤΡΙΦΤΟ (400g)
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΓΛΥΚΟΣ
- 1 φλιτζάνι τραχανάς γλυκόςζέας
- 4 φλιτζάνια νερό
- 150 γρ. φέτα χοντροκομμένη
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Αν θέλουμε να είναι πιο αραιή η σούπα, προσθέτουμε κι άλλο νερό.
- Όταν το νερό βράσει, προσθέτουμε τον τραχανά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Αφήνουμε τον τραχανά να βράσει για περίπου 7 λεπτά.
- Μόλις το μείγμα αρχίζει να κοχλάζει, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και αφαιρούμε από τη φωτιά.