Ζυμαρικά, Συνταγές

Λαζάνια ζέας ολικής με πέστο βασιλικού

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά:

1 συσκευασία λαζάνι ζέας ολικής

2 φλιτζάνια φύλλα βασιλικού

 1/2 φλιτζάνι φρυγανισμένο κουκουνάρι

 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

 1 σκελίδα σκόρδο

1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, περισσότερο για ένα πιο απαλό πέστο

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε το κουκουνάρι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.

2.  Προσθέτουμε το βασιλικό και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.

3. Στη συνέχεια περιχύνουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε και την παρμεζάνα και χτυπάμε για λίγο να αναμειχθεί. Για πιο απαλό πέστο, προσθέστε περισσότερο ελαιόλαδο.

4. Βράζουμε τα λαζάνια ζέας ολικής, τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την πέστο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή.