Κεχρί με ψητά λαχανικά και σάλτσα ταχίνι

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Yλικά:
1 φλ. κεχρί
2 φλ. νερό
1 κολοκύθι
1/2 πιπεριά κόκκινη, 1/2 πιπεριά κίτρινη, 1/2 πιπεριά πορτοκαλί
1 μελιτζάνα
1 μεγάλο μανιτάρι
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
για τη σάλτσα ταχίνι:
3 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
10 φύλλα δυόσμου
1 σκελίδα σκόρδο
χυμός μισού λεμονιού
1/2 κ.γ. κύμινο
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Βράζουμε το κεχρί σε 2 φλιτζάνια νερό σε σιγανή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να πιει όλο το νερό του . Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μία κουτάλα για να μη κολλήσει στον πάτο.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κύβους όλα τα λαχανικά. Τα απλώνουμε πάνω σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα αλατίζουμε, σπάμε με το χέρι μας μια με δυο σκελίδες σκόρδο και τις βάζουμε ανάμεσα στα λαχανικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αν μας αρέσει φρέσκο Θυμάρι. To ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά παρακολουθώντας τα να μην μας καούν. Ο κάθε φούρνος διαφέρει όποτε χρειάζεται προσοχή. Μόλις ψηθούν βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Φτιάχνουμε την σάλτσα ταχίνι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ , εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό να αποκτήσει ωραία υφή η σάλτσα.
Ανακατεύουμε το κεχρί με τα λαχανικά , προσθέτουμε την σάλτσα και σερβίρουμε δοκιμάζοντας το αλάτι και το πιπέρι.