Γιουβέτσι με πλιγούρι πτισάνης και γαρίδες

Θρεπτικό, Πεντανόστιμο και Εύκολο!
Ανακαλύψτε την απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση με αυτή τη συνταγή γιουβέτσι, που συνδυάζει τη θρεπτική αξία του βιολογικού πλιγουριού πτισάνης και τις γαρίδες. Ιδανικό για όσους αναζητούν ένα υγιεινό, χορταστικό και γεμάτο γεύση πιάτο, εύκολο στην προετοιμασία και πεντανόστιμο.
Το βιολογικό πλιγούρι πτισάνης του αγροκτήματος Αντωνόπουλου προέρχεται από μια αρχαία ποικιλία κριθαριού, την PTISANI (ΠΤΙΣΑΝΗ), η οποία καλλιεργείται με αγάπη και σεβασμό στη φύση. Είναι καταχωρημένη στον Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κατάλογο Σιτηρών και το αγρόκτημα Αντωνόπουλου είναι ο επίσημος διατηρητής της. Η Πτισάνη αποτελεί αποτελεί έναν σπάνιο και πολύτιμο καρπό, πραγματικό θησαυρό για την υγεία: πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου, τη μείωση της χοληστερίνης και την καλή λειτουργία του εντέρου.
Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη της, η Πτισάνη είναι ιδανική για άτομα που ακολουθούν υγιεινή διατροφή ή έχουν διαβήτη, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει έναν φυσικό κορεσμό που διαρκεί.
Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Yλικά:
- 200 γρ. πλιγούρι πτισάνης
- 500 γρ. φρέσκιες γαρίδες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κούπα ντοματοπολτό
- 100 ml τσίπουρο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό
- 5-6 ντοματίνια
Εκτέλεση:
1.Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
2. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε και αυτές ένα λεπτό, σβήνουμε με το τσίπουρο, ρίχνουμε τον τοματοπολτό και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί περίπου 5 λεπτά.
3.Στη συνέχεια προσθέτουμε το πλιγούρι πτισάνης, 400 ml νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από την φωτιά.
4, Αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό για περίπου μισή ώρα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.