Tαμπουλέ με φακές, πλιγούρι & φέτα
Δοκιμάστε το πιο θρεπτικό και εναλλακτικό ταμπουλέ.
Συνταγή από τον σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι πλιγούρι σίτου
2 φλιτζάνια φακές ψιλές, βρασμένες
1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
1-2 φύλλα δάφνης
150 γρ. θρυμματισμένη φέτα
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
10 ντοματίνια
1 κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 ματσάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
χυμό από 1-2 λεμόνια
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το πλιγούρι να βράσει με 1 φλιτζάνι νερό και αλάτι, όταν πάρει βράση το κατεβάζουμεαπό τη φωτιά και το αφήνουμε να φουσκώσει χωρίς να ξεσκεπάσουμε την κατσαρόλα για μισή ώρα.
Σε μπόλικο νερό βάζουμε να βράσει, αλλά όχι να λιώσει, η φακή με ένα-δύο φύλλα δάφνης και 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου. Αφού βράσει την σουρώνουμε.
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα ενσωματώνουμε στο πλιγούρι και τις φακές. Ανακατεύουμε προσθέτοντας και το ελαιόλαδο μαζί με το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και λίγο πριν σερβίρουμε σπάμε μέσα και την φέτα.