Συνταγές

Κριτσίνια ζέας με δύο τρόπους

κριτσίνια ζέας

Συνταγή του Σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά για την βασική ζύμη:

150 γρ. αλεύρι ζέας ολικής 

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

11/2 κ.σ. μπέικινπάουντερ 

1-2 κ.γ. αλάτι 

1/2 κ.γ. ζάχαρη 

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο 

1 φλ. χλιαρό νερό 

Πρόσθετα υλικά:

3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

λιναρόσπορο για την επάλειψη 

2 καρότα τριμμένα 

Εκτέλεση:

Βάζετε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ωραία και εύπλαστη ζύμη. 

Τη χωρίζετε σε δυο ίσα μέρη, στο ένα προσθέτετε σάλτσα ντομάτας, στο δεύτερο το τριμμένο καρότο. 

Πλάθουμε  σε κορδόνια-κριτσίνια, πάχους 0,5 εκ. και όσο μακριά θέλουμε. Τα λαδώνουμε ελαφρά και τα ακουμπάμε σε λαδωμένη λαμαρίνα με κενό ανάμεσά τους.

Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε προσεχτικά με λιναρόσπορο.