Λευκές μελιτζάνες στη γάστρα με σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και τυριά.
Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
• 6 μελιτζάνες λευκές ή φλάσκες, κόμμνες σε φέτες
• 1 συσκευασία ντοματοπολτό
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1/4 φλ. ελαιόλαδο
• 250 γραµ. κασέρι
• 250 γραµ. φέτα θρυµµατισµένη
• 50 γρ κεφαλοτύρι
• 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκοµµένο
• 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκοµµένο
• 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση:
Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε μια λαμαρίνα και ρίχνουμε από πάνω επιμελώς ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούςμέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 10-15 λεπτά περίπου και προς το τέλος προσθέτουμε την κανέλα.
Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ταψί ή γάστρα προσθέτουμε ένα μέρος σάλτσα ντομάτας, φρέσκο δυόσμο και βασιλικό και τυριά συνεχίζουμε άλλη μια φορά κατά τον ίδιο τρόπο και τελειώνουμε με τα τυριά.
Ψήνουμε για 10 λεπτά σε επίσης προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.