Μακαρονοσαλάτα με λαχανικά και σάλτσα αβοκάντο

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
- 1 φλ. στριφτό ζεάς ολικής αλέσης
- 1 φλ. κόκκινα φασόλια βρασμένα ή κονσέρβας
- 1 φλ. βρασμένο καλαμπόκι
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 φλ. κολοκυθάκια
- 1 καρότο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι σε κυβάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Σάλτσα αβοκάντο:
- 160 γρ. ώριμο καθαρισμένο αβοκάντο (1 μεγάλο)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 κ.σ. χυμός λεμονιού+λίγο ξύσμα
- 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης/ σφενδάμου/ μέλι
- αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε, σουρώνουμε και κρυώνουμε ελαφρώς τα ζυμαρικά, μην τα παραβράσετε.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Εάν θέλουμε το καρότο και το κολοκύθι τα βράζουμε ελαφρώς μαζί με τα ζυμαρικά, δεν είναι απαραίτητο.
Τα τοποθετούμε όλα σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για την σάλτσα αβοκάντο :
Αδειάζουμε το αβοκάντο με ένα κουτάλι και το βάζουμε στον κάδο ενός μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ωραία σάλτσα, εάν χρειαστεί προσθέστε επιπλέον λεμόνι ή ελάχιστο νερό.
Ανακατέψτε την σάλτσα με την σαλάτα και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρετε.