Ντοματόσουπα με κριθαράκι ζέας
Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
Για την ντοματόσουπα:
•1 βαζάκι ντοματοπολτό
•1 κούπα κριθαράκι ζέας ολικής
•50 ml ελαιόλαδο
•1 κρεμμύδι ψιλoκομμένο
•1 σκελίδα σκόρδο
•1 καρότο τριμμένο
•500 γρ. νερό
•αλάτι, πιπέρι
Για το λάδι βασιλικού:
•1 φλ. ελαιόλαδο
• 3 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
•αλάτι
•φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και συνεχίζουμε με το σκόρδο και το καρότο. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, το νερό και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά τουλάχιστον, ρίχνουμε το κριθαράκι, ξανασκεπάζουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά. Την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Ετοιμάζουμε το λάδι βασιλικού χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Σερβίρουμε την σούπα με όσο από το λάδι θέλουμε.