Λαδερά, Συνταγές

Βλήτα τσιγαριαστά

Βλήτα τσιγαριαστά

Συνταγή του Σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά:

1 κιλό βλίτα

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια 

2 σκελίδες σκόρδο

500 γρ. πλήρης τοματοπολτός

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση: 

Πλένετε τα βλίτα και τα καθαρίζετε από τα σκληρά κοτσάνια τους. 

Ζεσταίνετε το  μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια  μαζί με το σκόρδο. 

Όταν τα αρωματικά γίνουν διαφανή και βγάλουν τα αρώματά τους, ρίχνετε μέσα τα βλίτα και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί για μερικά λεπτά. 

Στη συνέχεια προσθέστε τον τοματοπολτό, αλατοπιπερώστε και σκεπάστε την κατσαρόλα. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά.

Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις με ανοιχτή την κατσαρόλα έως ότου δέσει η σάλτσα  και σερβίρετε τα χορταράκια χλιαρά.