Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
700 γρ. πράσα καθαρισμένα, το λευκό μέρος και λίγο από το πράσινο το τρυφερό
250 γρ. κεχρί
1/3 ματσάκι άνηθο ή φινόκιο
1 καρότο τριμμένο
750 ml ζωμό λαχανικών
ελαιόλαδο κατά βούληση
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα αχνίζουμε με λίγο νεράκι. Στη συνέχεια αφού στεγνώσουν τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτοντας το ελαιόλαδο μέχρι να μελώσουν.
2. Προσθέτουμε το κεχρί και το ζωμό, αλατίζουμε και βράζουμε για 15′ περίπου, μέχρι να αφρατέψει το κεχρί και να απορροφηθούν τα υγρά.
3. Λίγο πριν σβήσουμε το μάτι, ψιλοκόβουμε τον άνηθο ή τα τρυφερά μέρη από το φινόκιο (αναλόγως τι θα χρησιμοποιήσουμε) και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.
4. Σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο εάν θέλουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.