Ρεβυθάδα φούρνου με κριθαράκι ζέας, σπανάκι και αστεροειδή γλυκάνισο.
Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
1 συσκευασία ρεβύθια μέτρια
150 γρ. κριθαράκι ζέας λευκό ( ή κριθαράκι ζέας ολικής)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
2 αστεροειδής γλυκάνισους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
100 ml ελαιόλαδο
200 γρ. σπανάκι
2 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση :
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια με αρκετό νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και τα σοτάρουμε ελαφρά για δύο λεπτά. Προσθέτουμε και τα καρότα, ρίχνουμε και τα ρεβύθια, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα φέρνουμε μία δύο στροφές. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό να καλύψει το φαγητό, σκεπάζουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια και όχι να λιώσουν.
- Πριν τα σβήσουμε και τα μεταφέρουμε στην γάστρα, ρίχνουμε το σπανάκι, το λεμόνι και το κριθαράκι.
- Τα βάζουμε στην γάστρα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.