Συνταγές

Κέικ καλαμποκιού με λαχανικά

Κέικ καλαμποκιού με λαχανικά

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά:

300 γρ. καλαμποκάλευρο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. σόδα

4 αυγά

350 ml γάλα αμυγδάλου

200 γρ. κατσίκισιο γιαούρτι

150 γρ φέτα

50 γρ. ελαιόλαδο

4 πράσα ψιλοκομμένα

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κούπα αρακά

100 γρ. μπρόκολο σε μπουκιές

250 γρ. σπανάκι κομμένο

1 καρότο τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: 

  1. Στον κάδο ενός μίξερ προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Συνεχίζουμε με το γιαούρτι, χαμηλώνουμε την ταχύτητα, ρίχνουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Προσθέτουμεόλα τα λαχανικά, το αλεύρι, τη φέτα και συνεχίζουμε το χτύπημα πάντα σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Θελουμε να πάρουμε έναν παχύρευστο χυλό. Εάν αυτό δε συμβεί, συμπληρώστε ελάχιστο γάλα αμυγδάλου.
  4. Ρίξτε το χυλό σε μια μεγάλη φόρμα του κέικ ή σε δύο μικρότερες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περισσότερο από 1 ώρα. Όταν βάλετε στο βάθος του κέικ ένα αιχμηρό αντικείμενο και βγει καθαρό και στεγνό τότε το κέικ είναι έτοιμο.
  5. Αφήστε το 15 λεπτά εκτός φούρνου να κρυώσει και κόψτε το.