Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
300 γρ. καλαμποκάλευρο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
4 αυγά
350 ml γάλα αμυγδάλου
200 γρ. κατσίκισιο γιαούρτι
150 γρ φέτα
50 γρ. ελαιόλαδο
4 πράσα ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κούπα αρακά
100 γρ. μπρόκολο σε μπουκιές
250 γρ. σπανάκι κομμένο
1 καρότο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Στον κάδο ενός μίξερ προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Συνεχίζουμε με το γιαούρτι, χαμηλώνουμε την ταχύτητα, ρίχνουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμεόλα τα λαχανικά, το αλεύρι, τη φέτα και συνεχίζουμε το χτύπημα πάντα σε χαμηλή ταχύτητα.
- Θελουμε να πάρουμε έναν παχύρευστο χυλό. Εάν αυτό δε συμβεί, συμπληρώστε ελάχιστο γάλα αμυγδάλου.
- Ρίξτε το χυλό σε μια μεγάλη φόρμα του κέικ ή σε δύο μικρότερες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περισσότερο από 1 ώρα. Όταν βάλετε στο βάθος του κέικ ένα αιχμηρό αντικείμενο και βγει καθαρό και στεγνό τότε το κέικ είναι έτοιμο.
- Αφήστε το 15 λεπτά εκτός φούρνου να κρυώσει και κόψτε το.