Πίτσες, Συνταγές

Σπιτικό ρoλό πίτσας 

Σπιτικό ρόλο πίτσας

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά (για 2 ρολά):

Για τη ζύμη:
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
200 γρ. περίπου αλεύρι ολικής μαλακό 
2 φακελάκια ξηρή μαγιά 
200ml νερό 
100 ml ελαιόλαδο 
1 κ.σ. μέλι 
400 ml κατσικίσιο γάλα 
2 αυγά βιολογικά 
1 κ.γ. αλάτι 

Για τη γέμιση:
200 γρ.πλήρης ντοματοπολτός
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
300 γρ. μοτσαρέλα
2-3 πιπεριές, χρώμα της αρεσκείας σας
100 γρ. ελιές ροδέλες
σκόρδο
θυμάρι

Εκτέλεση: 

  1. Αρχικά διαλύουμε τη μαγιά και το μέλι στο χλιαρό νερό και στο χλιαρό γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα αυγά και ανακατεύουμε το μείγμα μας (μπορείτε εάν θέλετε να παραλείψετε το αυγό στην συνταγή). Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  2. Μόλις το μείγμα μας ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ενσωματώνουμε παράλληλα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά για να φουσκώσει.
  3. Μετά τα 45 λεπτά την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε δύο μέρη. Ανοίγουμε τα δύο μέρη της ζύμης σε φύλλα. Στη μία άκρη του φύλλου απλώνουμε  σάλτσα ντομάτας, μανιτάρια, μοτσαρέλα, πιπεριές, ελιές, σκόρδο.
  4. Διπλώνουμε και ρολάρουμε το φύλλο και φροντίζουμε να μείνει λίγο από την ζύμη και την κόβουμε σε λωρίδες. Τις τοποθετούμε στην επιφάνεια του ρολού. Το ίδιο κάνουμε και με τη δεύτερη ζύμη αν θέλουμε να κάνουμε δύο ρολά.
  5. Τοποθετούμε τα ρολά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.