Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
Για τη σαλάτα:
2 φλιτζάνια φασόλια λευκά
1 φλιτζάνι φακές ψιλές
1 φλιτζάνι φασόλια κόκκινα
2 φλιτζάνια ρεβύθια μέτρια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
4-5 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
1 μεγάλο καρότο σε λεπτές λωρίδες
1/2 φλ. ελιές ροδέλα
10 ντοματίνια πολύχρωμα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Για το ντρέσινγκ:
2/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι και ξύσμα από μισό λεμόνι
χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
1 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Μουσκεύουμε τα όσπρια από την προηγούμενη μέρα.
2. Τα βράζουμε για 1 ώρα περίπου ή όσο χρειαστεί ξεχωριστά το καθένα. Στη μέση του βρασίματος προσθέτουμε αλάτι. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
4. Σε μία βαθιά πιατέλα για σαλάτα ρίχνουμε όλα τα όσπρια, τα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά, περιχύνουμε με τη σάλτσα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.