Συνταγή από τον σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
1 συσκευασία καπνιστή πανσέτα
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
1 ποτήρι μπύρα
4 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
½ κ.γ. μέλι
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
πίτες
σαλάτα λάχανο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το λάχανο, το αλατίζουμε, προσθέτουμε το ξύδι, ελάχιστο ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστεί.
Στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές φέτες την καπνιστή πανσέτα και τη βάζουμε σε ένα καυτό τηγάνι ανακατεύοντας την για μερικά δευτερόλεπτα,σβήνουμε με την μπύρα και την αφήνουμε να εξατμιστεί. Στη συνέχεια κατεβάζουμε από την φωτιά και όπως είναι ζεστή η πανσέτα ρίχνουμε το μέλι, τη μουστάρδα και την κέτσαπ. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε όσο αλατοπίπερο θέλουμε.
Σερβίρουμε πάνω σε ψημένες πίτες με την λαχανοσαλάτα.