Συνταγή του Σεφ Βασίλη Πατσή
Για τη ζύμη πίτσας
Υλικά:
1 1/8 φλιτζάνια ζεστό νερό
3 κ.γ. ενεργή ξηρή μαγιά
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
Ενεργοποιούμε την μαγιά μέσα σε ένα μπολ με ελάχιστο από το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε για την ζύμη και λίγο από το αλεύρι (1-2 κουταλιές της σούπας ),προσθέτουμε και το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε σκεπασμένο το μπολ για δέκα λεπτά .
Στη συνέχεια ρίχνουμε την ενεργοποιημένη μαγιά στο αλεύρι, προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Έπειτα την ανοίγουμε σε μια επιφάνεια στην οποία έχουμε ρίξει αλεύρι και την απλώνουμε πάνω σε ένα ταψί της πίτσας.
Για την σάλτσα
Υλικά:
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 καρότο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 συσκευασία πλήρης ντοματοπολτός
1 κ.γ. χοντρό αλάτι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε και το τριμμένο καρότο, την ντομάτα, το αλάτι και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για την πίτσα
Υλικά:
120 γρ. κασέρι τριμμένο ή γραβιέρα
1½ φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
4 άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
Εκτέλεση:
Απλώνουμε την σάλτσα πάνω στην ζύμη, προσθέτουμε το μισό τυρί, τα λαχανικά την φέτα και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 220 ᵒC για 10-12 λεπτά.