Βιολογικό γάλα βρώμης
Φτιάξε το δικό σου σπιτικό νηστίσιμο βιολογικό γάλα βρώμης. Είναι η πιο οικονομική και εύκολη συνταγή για να έχουμε φρέσκο γάλα στο λεπτό! Θα σου πάρει λιγότερο από δέκα λεπτά.
Συνταγή από τον σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
4 φλιτζάνια παγωμένο νερό
1-2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Προσθέστε τη βρώμη, το νερό και τα γλυκαντικά στοιχεία στον κάδο ενός μεγάλου μπλέντερ. Χτυπήστε για 20-30 δευτερόλεπτα.
Περάστε το μίγμα του γάλακτος από ένα τουλπάνι (ή τούλι) και ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια κανάτα. Εάν θέλετε, μπορείτε να περάσετε δυο φορές το μίγμα για να βεβαιωθείτε ότι έχει αφαιρεθεί όλο το ίζημα.
Μεταφέρετε το γάλα βρώμης σε σφραγισμένο δοχείο και αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Διατηρείται το πολύ μέχρι 3 ημέρες. Μπορείτε να το ζεστάνετε και να το καταναλώσετε ζεστό ή παγωμένο.
Τα υπολείμματα από το γάλα βρώμης δεν τα πετάτε. Μπορείτε να τα προσθέσετε στο πρωινό σας μπολ με το γάλα ή να τα ενσωματώσετε μέσα σε διάφορες ζύμες (πχ για ψωμί ή μπισκότα), καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.
Υ.Γ. Η ίδια συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και με τις υπόλοιπες νιφάδες του αγροκτήματος. Δείτε την ποικιλία νιφάδων που διαθέτουμε και βρείτε την παραλλαγή που σας ταιριάζει!