Πρωινά, Αρτοσκευάσματα (Μπισκότα-Κριτσίνια- Κέικ), Συνταγές

Muffins καλαμποκιού

μάφινς καλαμποκιού

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και δε θα ξανααγοράσετε muffins. Πανεύκολα, γρήγορα και θρεπτικά ψωμάκια για να σας συντροφεύουν σε όλες τις δραστηριότητές σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Συνταγή από το σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά:

3 κ.σ. ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι της αρεσκείας σας 

2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι 

1 μεγάλο αυγό, βιολογικό 

1,5 φλιτζάνι κατσικίσιο γάλα 

Φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190-200 βαθμούς. 

Τοποθετήστε το λάδι που θα επιλέξετε στο κάδο του μίξερ μαζί με το αυγό και το γάλα και χτυπήστε ελαφρώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ανακατέψτε το  αλεύρι καλαμποκιού, με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.

Προσθέστε τώρα και τα στερεά στο κάδο του μίξερ και ξανά χτυπήστε πάλι ελαφρώς έως ότου πάρετε ένα ωραίο χυλό.

Λαδώστε καλά τα τοιχώματα ενός δίσκου που χρησιμοποιείτε για μάφινς και αδειάστε μέσα το χυλό επιμελώς. 

Ψήστε μέχρι τα ψωμάκια να φουσκώσουν καλά και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους (περίπου 20 λεπτά). Αφήστε να κρυώσουν για 5 με 10 λεπτά πριν τα αφαιρέσετε. Σερβίρετε με θυμαρίσιο μέλι ή σκέτα ή όπως αλλιώς σας αρέσει.