Φασόλια πιάζ σαλάτα
Συνταγή από τον Σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά για την σαλάτα :
300 γρ. λευκά φασόλια ξερά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι και ξύσμα
1 κ.σ. μουστάρδα
Αλατσοελιές ή ελιές Καλαμών για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Μουλιάστε τα φασόλια από το περασμένο βράδυ σε μπόλικο κρύο νερό.
Εάν θέλετε έως την ώρα που θα τα βράσετε μπορείτε να τους αλλάξετε 2-3 φορές το νερό.
Στραγγίξτε και βάλτε τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για περίπου με 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν.
Αφού κρυώσουν βάλτε τα σε μια σαλατιέρα. Συμπληρώστε και τα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώστε
Στη συνέχεια προσθέστε τις ελιές ή σερβίρετε δίπλα και τέλος ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξερό κρεμμύδι.
Λίγο πριν σερβίρετε χτυπήστε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο με το λεμόνι και τη μουστάρδα και περιχύστε τα φασόλια.
Η σαλάτα αυτή σερβίρεται κρύα και συνοδεύει ποικιλία γευμάτων.