Πρωινά, Συνταγές

Χυλός με νιφάδες, γιαούρτι, μήλο και κακάο

Χυλός με νιφάδες, γιαούρτι, μήλο και κακάο.

Συνταγή του Σεφ Βασίλη Πατσή

Yλικά:

3-5 κ.σ.νιφάδες ζέαςήνιφάδες βρώμης

1 μήλο, τριμμένο στην χονδρή πλευρά του τρίφτη

Κατσικίσιο γιαούρτι στραγγιστό

3-5 καρύδια

1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

σταφίδες

1 κ.γ. κακάο

κανέλα

1 κ.σ. λιναρόσπορο

παξιμάδια ζέας με χαρούπι, σπασμένα από πάνω για το σερβίρισμα

Eκτέλεση:

  1. Τρίβουμε το μήλο στην χονδρή πλευρά του τρίφτη.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τριμμένο μήλο, το γιαούρτι και τις σταφίδες. Έπειτα σπάμε τα καρύδια σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας και προσθέτουμε μπόλικο μέλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και τις νιφάδες ζέας ή τις νιφάδες βρώμης στην ποσότητα που θέλουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε και λιναρόσπορο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μαζί να γίνουν χυλός. Τέλος, σπάμε από πάνω με τα χέρια μας τα παξιμάδια ζέας με χαρούπι και πασπαλίζουμε με κανέλα.