Ζυμαρικά, Συνταγές

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σπαγγέτι ζέας ολικής άλεσης, μανιτάρια και λαχανικά

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σπαγγέτι ζέας ολικής, μανιτάρια και λαχανικά

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά:

1 πακέτο σπαγγέτι ζέας ολικής άλεσης

1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη

2 μανιτάρια άσπρα, ψιλοκομμένα 

1 κολοκυθάκι μικρό, κομμένο σε ζαράκια 

10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 κουτάλια κάπαρη

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο

ελαιόλαδο

10 ελιές 

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τα ντοματίνια, τα μανιτάρια, τα κολοκυθάκια, τις ελιές, το μισό μαϊντανό, το βασιλικό και τις 2 κουταλιές λάδι.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τα κρατάμε στην άκρη.
  3. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό έτσι ώστε να μείνουν aldente. Σουρώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
  4. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το σκόρδο ελαφρώς (αν κάψει πολύ θα γίνει πικρό). Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, ανακατεύουμε ελαφρώς και στη συνέχεια ρίχνουμε και το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύουμε ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
  5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό.