Ζυμαρικά, Συνταγές

Μακαρόνια φούρνου με λαχανικά και τυριά

Μακαρόνια φούρνου με λαχανικά και τυριά.

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά:

1 συσκευασία πέννες ζέας ολικής

2 μεγάλα κολοκύθια

1 μέτρια μελιτζάνα

1 μεγάλο κρεμμύδι

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

3 σκελίδες σκόρδο

100 γρ. γιαούρτι πρόβειο 

100 γρ. γραβιέρα 

100 γρ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί

200 γρ. μοτσαρέλα με κεφαλοτύρι ανακατεμένα

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

λίγο ζωμό από τις πέννες

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό aldente, να κρατάνε στο δόντι. Όταν σουρώσουμε τις πένες αφήνουμε λίγο από το ζωμό σε ένα ποτήρι.
  2. Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε στικ ζουλιέν ή σε ζαράκια.
  3. Τα απλώνουμε σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σκορδόλαδο. Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στον αέρα.
  4. Ενώνουμε τις πένες με τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ.
  5. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε πολύ καλά (αφήνουμε επιπλέον γραβιέρα για το τελείωμα).
  6.  Αραιώνουμε το γιαούρτι με λίγο από το ζωμό των ζυμαρικών ώστε να πάρουμε έναν ωραίο χυλό. Τον περιχύνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  7.  Στρώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή πυρέξ ή μία γάστρα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα.
  8. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το φαγητό μας.Το σερβίρουμε ζεστό!