Πρωινά, Συνταγές

Πόριτζ (χυλός) βρώμης

Πόριτζ βρώμης

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά:

120 γρ. νιφάδες βρώμης

250 γρ. φρούτα (μπανάνες, μύρτιλα, μούρα κτλ) 

50 γρ. λιναρόσπορο σπασμένο 

25 ml χυμό πορτοκαλιού

1 κ.σ. μέλι

500 ml γάλα βρώμης 

κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ετοιμάζουμε τον χυλό βρώμης. Προσθέτουμε το γάλα, το νερό, τη βρώμη, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση.
  2. Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστο και κρεμώδες.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον λιναρόσπορο και τα φρούτα, ανακατεύουμε ελαφρώς και εάν θέλουμε στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον φρούτα και τριμμένη κανέλα.