Πόριτζ (χυλός) βρώμης
Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
120 γρ. νιφάδες βρώμης
250 γρ. φρούτα (μπανάνες, μύρτιλα, μούρα κτλ)
50 γρ. λιναρόσπορο σπασμένο
25 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. μέλι
500 ml γάλα βρώμης
κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ετοιμάζουμε τον χυλό βρώμης. Προσθέτουμε το γάλα, το νερό, τη βρώμη, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστο και κρεμώδες.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον λιναρόσπορο και τα φρούτα, ανακατεύουμε ελαφρώς και εάν θέλουμε στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον φρούτα και τριμμένη κανέλα.