Μπισκότα με πίτουρο ζέας και αλεύρι ζέας ολικής άλεσης
Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
250 γρ. αλεύρι ζέας ολικής άλεσης
50 γρ. πίτουρο ζέας
2 αβγά βιολογικά
165 γρ. ζάχαρη καρύδας
165 γρ. λάδι καρύδας
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας 70% κακαόμαζα
Εκτέλεση:
- Mέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα.
- Ανακατεύουμε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με το πίτουρο και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος ρίχνουμε στο μίγμα τις σταγόνες σοκολάτας και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά να μοιραστούν όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα). Παίρνουμε το μείγμα και πλάθουμε σε μπισκότα σε σχήμα της αρεσκείας μας. Μοιράζουμε τα μπισκότα στα δύο ταψιά, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά περίπου.
- Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεκολλήσουμε από το χαρτί. Δεν επιχειρούμενα τα ξεκολλήσουμε νωρίτερα γιατί θα διαλυθούν.