Μεσογειακή σαλάτα με πτισάνη

Συνταγή από τον σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
- 1 φλυτζάνι πτισάνη
- 1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλυτζάνι αγγούρι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλυτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1/4 φλυτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
- 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 10-12 ελιές Καλαμάτας ψιλοκομμένες
- Σταφίδες κατά βούληση
Εκτέλεση συνταγής:
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ την πτισάνη σε αρκετό νερό.
Την επόμενη μέτα τη σουρώνουμε και βάζουμε εκ νέου σε μια κατσαρόλα να καλύπτει την ποσότητα της πτισάνης με νερό και βράζουμε έως ότου μαλακώσει (περίπου 30΄). Σουρώνουμε την πτισάνη, ξεπλένουμε με νερό και αφήνουμε να στραγγίξει.
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιούμε την ποσότητα βρασμένης πτισάνης που χρειαζόμαστε, ανακατεύουμε με τα υλικά της συνταγής και αφήνουμε μισή με μια ώρα στο ψυγείο αφού σερβίρουμε. Αν περισσεύει πτισάνη μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στο ψυγείο και να την καταναλώσουμε με τον ίδιο τρόπο την επόμενη ημέρα.